°C
Annonser
Ingrid Kristiansen Kommuneoverlege Korona 2021 2

Ungdom er flinkest i vaksineklassen

Ungdommene på Frøya har vært kjempeflinke til å ta koronavaksine, sier kommuneoverlege Ingrid Kristiansen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- I løpet av den første uka vi tilbød vaksine til 16-17-åringer på Frøya, var over 50 prosent vaksinert, sier Ingrid Kristiansen, kommuneoverlege i Frøya kommune.

- Ungdommene har vært kjempeflinke, sier Kristiansen.

- Nå har vi åpnet for vaksinering av de mellom 12 og 15 år. Det har veldig mange foreldre og foresatte vært veldig positive til, sier hun.Tror flere er vaksinert

Så langt er 57,8 prosent av Frøyas befolkning fullvaksinert. 68,6 prosent har fått første dose av koronavaksinen.

- Vi ligger litt bak landsgjennomsnittet. Men vi tror at det er en del feilmargin, på grunn av at en del av befolkningen vår har blitt vaksinert i utlandet og ikke er blitt etterregistrert, forklarer Kristiansen.

Det er gitt ut 6.576 doser med vaksine i Frøya kommune så langt. Tallet er stadig stigende.

- Viser at tallene går oppover jevnt og trutt. Befolkningen på Frøya gjør generelt en god jobb når det gjelder vaksinering, men vi skulle gjerne fått opp prosentandelen vaksinerte i aldersgruppen 25 til 39 år, sier hun.

- Vi har gjort tiltak for å sikre at vi når ut til alle, både når det gjelder informasjon og ved å tilby vaksine på en stor arbeidsplass på Frøya; på fabrikken til Salmar.- Pandemien er ikke over

Smittesituasjonen på Frøya gjør at skoler, SFO og barnehager er på grønt nivå. Det er lavt risikonivå i kommunen. Det kan likevel endres fort, sier Kristiansen.

- Pandemien er ikke over. Det er viktig å huske på, sier kommuneoverlegen.

- Vi må fortsatt være flinke på håndhygiene, å holde avstand, holde oss hjemme når vi er syke og begrense nærkontakter, sier Kristiansen.

- Jeg vil anbefale alle å laste ned Smittestopp-appen. Det vil gjøre det enklere å drive med smittesporing, nå som aktivitetsnivået er høyere og antall nærkontakter er høyere.Annonser
Annonser