Frøya nyheter

01.06.2020 °C m/s
Annonser
Ulrik Ervik Anne Gaustad Jul På Frøya 2019

Ulrik og Anne skal lede juleshow

Sist gang de sto på scenen sammen danset de som Beyoncé. I desember skal Ulrik Ervik og Anne Gaustad igjen innta scenen. Denne gangen skal de få frøyværingene i julestemning.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Andre søndag i advent, 8.desember, er det klart for fjerde versjon av førjulstradisjonen «Jul på Frøya». I år er det duoen Anne Gaustad og Ulrik Ervik som skal lede showet.

- Jeg har sommerfugler i magen. Jeg er både spent og glad. Det er en ære å bli spurt, sier Ulrik Ervik, og titter nervøst bort på Anne.

- Vi er veldig samkjørte der. Det er litt skremmende, men samtidig veldig artig, sier Anne Gaustad.

- Vi har faktisk stått på scenen sammen før. Da dansa vi som Beyoncé for å hedre russen (se video lenger ned). Det skal vi spare publikum for denne gangen, ler Ulrik.

- Nå handler det om å være med på å få frøyværingene i god julestemning. Det ser vi på som et ærefullt oppdrag, sier de.Artikkelen fortsetter under bildet:

Anne Gaustad Ulrik Ervik Jul På Frøya Anne Gaustad og Ulrik Ervik har god kjemi etter å ha jobbet på samme skole i syv år.


- De er en god kombinasjon

«Jul på Frøya» er en årlig juleforestilling med innslag fra den brede kulturelle stammen på Frøya. Innholdet varierer fra år til år, men det handler alltid om lokale mennesker, kystkultur og tradisjoner.

Det er derfor knyttet spenning til hva årets juleshow skal inneholde, og hvem som skal lede det. Nå avslører kulturkonsulent, Mona Skarsvåg, hovedlinjene i årets program.

- Vi kommer til å markere at det er 120 år siden den tragiske Titranulykka. Titranspelet vil bli en viktig del av årets juleforestilling, sier Skarsvåg.

- Jul på Frøya skal ikke bare fremstille glansbildet av julefeiringen. Det handler om å formidle tradisjoner og kystkultur, både det som er fint og det som er vanskelig. Det er helt naturlig å ha med Titranspelet. "Det e lysast der lyset kjem frå" har for lengst litt "nasjonalsangen" vår på Frøya, og spilles særlig i forbindelse med julen, sier Mona.

- Det var Titranspelet som førte oss til Anne. Hun var det soleklare valget. Etter at vi hadde fått henne med på en viktig rolle i forbindelse formidlingen av Titranspel-delen, var det enklere å spørre om hun kunne være vertskap for hele showet også, sier Skarsvåg, og smiler.

- Vi måtte ha en kar som matcher Anne. Da ble det Urik. Han er god, varm og jordnær. Vi har veldig tro på de to på scenen sammen. Det er en god kombinasjon, sier Mona skråsikkert.


Artikkelen fortsetter under bildene fra tidligere versjoner av «Jul på Frøya»:

- Ingen skal være alene i jula

Ulrik er født og oppvokst på Frøya, mens Anne har bodd på Frøya siden 2012. Hun føler seg adoptert av frøyasamfunnet, og kan fortelle at oldemora hennes kommer fra Frøya.

Begge to ser frem til å dele førjulsstemningen med frøyværingene.

- Jeg er veldig glad i julen. Det er en tid for tradisjoner, hvor familien samles og man kan senke skuldrene. Jeg prøver å unngå det verste julestresset. Det blir jul uansett, sier Ulrik.

- I følge mora mi likte jeg jula helt til jeg skulle arrangere den selv, ler Anne.

- Jeg har vært der at jeg nærmest har hata julen fordi jeg følte på presset om at jeg var ansvarlig for at alle skulle komme i julestemning. Sånn er det selvsagt ikke. Man må forsøke å senke skuldrene og nyte samværet. Det er ingen som bryr seg om hvor rent huset er, sier hun.

- Det viktigste for meg er at ingen er alene i jula. Jo flere vi er, jo bedre er det. Etter hvert handler jula aller mest om fellesskap, sier Anne og smiler.Frøyaversjon av Alf Prøysen-historie

Anne og Ulrik skal ikke være alene om å få frøyværingene i god julestemning i Frøya kultur- og kompetansesenter. I tillegg til innslag fra Titranspelet, vil det også bli fremføring med Sal og scenes juleforestilling.

- Ti elever fra Sal og scene skal vise frem frøyaversjonen av Alf Prøysens "Den vesle bygda som glømte at det var jul", sier Mona Skarsvåg.

- Vi skal også bli kjent med den nye ordføreren på Frøya. Kristin Strømskag kommer på besøk på scenen. Kanskje får vi vite andre ting enn det vi leser om i avisa, smiler hun.

- I tillegg blir det minikonsert med lærerne i Frøya kulturskole. De er dedikerte musikere som har et julerepertoar de sjelden viser frem. Det blir flott, sier Mona.

- Det høres ut som at det bør være mulig å komme i god julestemning, sier Ulrik og smiler.

- Vi kan ikke avsløre alt helt ennå, men det kommer til å bli utrolig bra, sier Mona.

Her får du en ønskereprise av da ansatte ved Guri Kunna videregående skole gjennomførte utfordringen fra elevene og danset som Beyoncé. Grunnen var at frøyarussen hadde samlet inn over 200.000 kroner til Krafttak mot kreft:

e ansatte ved Guri Kunna videregående skole tok frøyarussens utfordring og danset til Beyonce-sangen "Single ladies".
Annonser
Annonser