°C
Annonser

Tuppene på Halten

Ingen sommer uten Halten, sier 15 år gamle Hans Kristian Werkland. Og heller ingen Haltenferie uten at hønene er med. Halten er perfekt både for gutter og høns, sier unggutten.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserHvert eneste år så lenge han kan huske har Hans Kristian Werkland  (15) elsket å tilbringe hvert mulige øyeblikk på Halten. Her ute på fiskeværet har bestefar feriehus. Men Hans Kristian reiser ikke ut helt alene. For han er nødt til å ta med seg dyra sine også. Eller rettere sagt fuglene. Hønene ville også på ferie, så da fikk de like godt følge med ut til Halten, smiler Hans Kristian. Bedre sommerferie er det jo ikke mulig å få. Så nå er tuppene langt ute i havet, sammen med Hans Kristian,  bestefar, oldemor, og Hans Kristians lillesøster Magna.

Ingen sommer på Halten uten at hønene er med, sier Hans Kristian Vært med førDet er ikke første gang hønene drar til havs. De var med i fjor også. Ferien bruker de til å trippe rundt her ute og spise gress og late seg, forteller Hans Kristian. Jeg reiser ut til Halten så fort muligheten byr seg.  Jeg stortrives i bestefars hus her ute. Det blir fort 3-4 turer i året. Det er utrolig avslappende her ute. Man kan virkelig nyte dagene og livet, fiske etter krabbe og bare kjenne at man lever, Jeg vil mye heller til Halten enn til syden, sier Hans Kristian som skal være 4-5 uker på Halten i sommer.

Ingen fare for at hønene stikker av her på Husøya. Egg hver dagDet er 5 høner som er med i bagasjen. Hvorfor jeg har dem? De legger jo egg, smiler han. Alle hønene har egne navn, men det er vel egentlig bare en som er tam nok til å bli kosa med. Ellers har jeg mange venner her ute. Vi nyter dagene, henger sammen, spiller kort og koser oss. Det er ikke så mange venner fra Frøya, men flere fra Hitra, Rissa og Trondheim. Alle har tilknytning til Halten på en eller annen måte. Vi møtes på Halten hver eneste sommer, og da er det masse folk her. Vi venter enda fler i helga, da er det Haltendager. Hans Kristian har også valgt bort bestefars hus med telt i noen dager denne sommeren.  Med seg hadde han selvsagt hønene. Halten er sommerparadiset for både høner og mennesker, smiler Hans Kristian Werkland.


Annonser
Annonser