Frøya nyheter

01.06.2020 °C m/s
Annonser
Petter Ørndalen Iversen Triatlon Årets Mannlige Utøver Idrettsgalla 4

Trippel trening for triatlon-Petter

For tre år siden begynte Petter Iversen (45) med triatlon, og i sommer skal han delta i Øylekene for første gang. Møt mannen Idrettsrådet kåret til «Årets mannlige utøver».

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Først svømmer han 1500 meter, før han våt og sliten inntar sykkelen og sykler i 40 kilometer. Deretter er det 10 kilometer med løping før han kommer i mål. Petter Iversen har forelsket seg i triatlon.

- Den mestringsfølelsen man får når man krysser mållinjen er ubeskrivelig. Den må rett og slett oppleves, sier Iversen.

- Du har overvunnet deg selv. Fortsatt å jobbe selv når hodet sier at du bør stoppe. Det er helt utrolig, smiler 45-åringen.


- Alltid noe å forbedre

Petter Iversen hadde 28 års treningspause før han virkelig gjorde en helomvending og begynte med triatlon. Han har alltid vært en aktiv type med gåturer i hauan; både med familie, for å kikke etter fugler og for å fiske. Men det han driver med nå er på et helt annet nivå.

- Jeg trener seks timer i uken på høsten og vinteren, men på våren og sommeren så blir det fort ti-tolv timer i uka. Det er alltid noe man kan forbedre, vet du, smiler Iversen, som sier at han ser det som en fordel å være et A-menneske.

- Jeg husker én gang da jeg syklet rundt Frøya i sekstiden en lørdagsmorgen; da fikk jeg beskjed om å gå hjem og legge meg av noen som kjørte hjem fra fest, ler han. 


Artikkelen fortsetter under bildet: 

Petter Ørndalen Iversen Triatlon Årets Mannlige Utøver Idrettsgalla 1 Petter har et eget treningsrom der han kan sykle når Frøya-været ikke er særlig sjarmerende.

Ble nummer fire i debuten

Iversen skulle egentlig bare begynne å sykle, og kanskje delta i Tour de Frøya. Men det ble litt for ensformig trening for en mann som ikke klarer å sitte stille. 

Inspirasjonen til å begynne på triatlon fikk han av en svoger i Trondheim som hadde deltatt i triatlon i Australia. 

- Det var faktisk min mor som mente at dette ville være noe for meg. Og hun fikk jo rett da, sier Iversen.  

Han trente i ett års tid før han deltok i sin første konkurranse; en sprintdistanse på Ånøya i Skaun.

- Jeg var skeptisk til om jeg skulle våge å delta. Jeg så for meg at alle kom til å komme langt foran meg. Jeg konkurrerer jo i samme klasse som de i tyveårene, vet du, smiler 45-åringen. 

- Men det gikk over all forventning. Jeg ble faktisk nummer fire av 60 deltakere i debuten, sier han.


Artikkelen fortsetter under bildet: 

Petter Ørndalen Iversen Triatlon Årets Mannlige Utøver Idrettsgalla 3 Petter Iversen elsker å være i aktivitet og triatlon er en sport som virkelig passer han perfekt. Så snart klartehallen er oppe så skal han teste det også.

Flink til å prioritere trening

Etter det var han bitt av basillen, og trener nå for å forbedre seg innenfor alle grenene. Han løper aller helst utendørs, men er det full storm så sykler han gjerne inne eller tar seg en svømmetur i bassenget. 

- Det er variert trening som aldri blir kjedelig, men det er klart det krever en del. Fordelen min er at jeg hater å sitte stille, så jeg synes ikke det er noe problem å få trent, sier Iversen.

Det på tross av at han er skipper for Eidsvaag og jobber én måned på sjøen og er én måned hjemme:

- Det er et topp moderne treningsrom på båten, og man kan få løpt seg en tur når man er i land. Så det går helt fint det, sier han. 

- Og når jeg er hjemme så tar jeg gjerne ei økt etter jeg har levert i barnehagen og så ei ny økt til kvelden, smiler Iversen.Stort å få idrettspris

I januar fikk han utmerkelsen «Årets mannlige utøver» av Frøya Idrettsråd, etter kun å ha drevet med triatlon i tre år. Det synes han var smått utrolig. 

- Det var stort. Jeg hadde aldri tenkt tanken engang. Det er så mange flinke folk utpå her, så jeg hadde ingen forventning om at jeg skulle få noen pris, sier Petter. 

Nå håper han at triatlonmiljøet på Frøya kan utvides, slik at flere får øynene opp for sporten.

- Man får så mye energi av å drive med dette. Og så er det en sport der alle er veldig imøtekommende og glade, og det er fryktelig lite skader, sier Iversen, som selv er medlem av Trondheim triatlonklubb.

-Man får virkelig testet grensene sine og sett hvor mye kroppen tåler. Det er nok mange på Frøya som hadde elsket det her, sier han. Artikkelen fortsetter under bildet: 

Petter Ørndalen Iversen Triatlon Årets Mannlige Utøver Idrettsgalla 2 Utmerkelsen «Årets mannlige utøver» fra årets Idrettsgalla har fått hedersplass på kjøkkenet.


Skyhøyt nivå i Øylekene


I fjor sommer deltok han i tre konkurranser; Rena triatlon, Trollveggen Triathlon og Trondheim triatlon. Og nå skal han få prøve seg på Øylekene. Der håper han på varmt vær.

- Jeg er en særing som liker å konkurrere når det er sol og 25 grader. Jeg vil ha det varmt. Det vil nok ikke mange av konkurrentene mine, smiler Iversen. 

Han skal jobbe hardt med å forbedre syklinga si. Det er hans svakeste punkt. Utenom det synes han overgangen fra syklinga til løpinga er mest utfordrende.

- Du har 40 sekunder på å skifte, og føttene er helt rare etter syklingen. Du har ingen fartsfølelse, og man føler at man beveger seg i sneglefart. Det er beintøft, smiler Iversen, som gleder seg til å konkurrere på Gotland i sommer.

- Nivået der er skyhøyt da. Det er enkelte utøvere som er nær verdenstoppen. Så jeg tror ikke jeg har mye sjanse der altså. Men det er artig å få vært med på et så stort arrangement. Og jeg konkurrerer jo egentlig mest mot meg selv, sier han. 

- Målet er å prøve å klare å komme inn på to timer og ti minutter. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste, sier 45-åringen.

Annonser
Annonser