Frøya nyheter

27.05.2020 °C m/s
Annonser
Trimhytte Sistranda Nyåpning 3 FOTO: Sistranda grendalag, Jannie Anita Greiff Grønskag

Trimhytta på Sistranda er endelig åpen

For seks år siden ble trimhytta på Sistranda slukt av flammene i storbrannen på Frøya. Nå står en splitter ny trimhytte ferdig. Mange møtte opp til den etterlengtede åpningen på Kristi himmelfartsdag.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Trimhytta ved Hestvatnet på Sistranda har vært sterkt savnet siden den brant opp under storbrannen på Frøya i januar 2014.

Siden den gang er det mange som har ønsket at det ble satt opp en ny hytte. Det har Ole Th. Sandvik og ildsjeler i Sistranda grendelag tatt ansvaret for å gjennomføre.


Åpning med 50 personer

Koronasituasjonen satte åpningen på vent, men på torsdag denne uken var det endelig klart for å vise frem den splitter nye trimhytta som ligger ved Korsvatnet.

- Det var kjempemessig. Rundt 50 personer kom til åpningen, sier Johan Egil Grønskag.

- Vi ville ikke gjøre det til et stort arrangement, på grunn av at man fremdeles skal ta hensyn til koronasituasjonen, forklarer han.

Det ble likevel en svært hyggelig åpning med mange besøkende og flott vær.

- Vi var veldig heldige med været. Vi håper at det blir like fint på søndag. Da skal vi ha åpent for vanlig søndagsbesøk fra 11:00 til 14:00, sier Grønskag.Artikkelen fortsetter under bildene:

(FOTO: Jannie Anita Greiff Grønskag)

Parker ved Frøya Storhall

Den nye trimhytta til Sistranda grendalag ligger kun noen hundre meter fra den gamle i luftlinje. Nå ligger trimhytta ved Korsvatnet.

- Man går opp fra Golan ved Frøya Storhall. Her kan man parkere bilen. Så går man opp Steinalderstien og svinger av mot Litlvatnet. Derfra går man mot Korsvatnet. Det er merket som grønn løype med pinner. Det skal være greit å finne frem, mener Grønskag.

- Det tar kanskje 20 minutter å gå? Det er en veldig fin tur, sier han.Vil holde åpent i sommer

Han anbefaler mange å ta turen på søndager og helligdager fremover.

- Vi kommer til å ha åpen trimhytta fremover. Normalt bruker vi å stenge når skolen tar ferie, men i år har vi planer om å holde åpent i sommer også, sier Grønskag.

- Vi har mye å ta igjen, sier han og smiler.

- På grunn av koronasituasjonen kom vi seint i gang med sesongen. I tillegg kan det bli mye feriefolk i marka når nordmenn skal feriere i Norge i år, sier han.Annonser
Annonser