°C
Annonser
Sentrum Sistranda 2019

Vil bidra til lavterskelskel trening i sentrum

Frøya kommune vil bidra til lavterskel trening ved å montere to treningsapparat i sentrum. Nå venter de kun på å finne riktig plassering før frøyværingene kan mosjonere utendørs.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Vi har to trimapparat som ligger på lager i påvente av å finne riktig plassering. Per dags dato har vi tre alternativ vi kan gå for, sier kommunedirektør Beathe Sandvik Meland.

Trimapparater i sentrum er i utgangspunktet en gammel sak som har ligget på vent grunnet koronasituasjonen og finansiering.

Tanken om et penere sentrum med mulighet for lavterskel trening har stått på kommunens prioriteringsliste i lang tid.

- Ideen ble tatt fra strandpromenader i syden der flere land har slike apparater stående til fritt bruk. Vi har ingen umiddelbare planer om å kjøpe inn flere, men vi børster støv av ¨amfi¨planene, med mål om å få dette i havn til neste 17. mai, smiler Sandvik Meland.Tre aktuelle plasseringer

Apparatene som skal plasseres i sentrum er utviklet for å stimulere til fysisk aktivitet - med eller uten treningstøy, og er ment som et flott løft for uteområdet på Sistranda.

- Per dags dato står det mellom plassering nedenfor kulturhuset ved strandvolleyballbanen, ved det nye helsesenteret eller i sentrum på torget, sier Sandvik Meland.

- I utgangspunktet er første prioritet nedenfor kulturhuset. Guri Kunna jobber med noen utvidelsesplaner og vi avventer til disse er ferdigstilt før vi kan gjøre mer, legger hun til.

Sentrumsplanene ble først presentert i 2018 med en tanke om å gi frøyværingene et sentrum de kan være stolte over. Samtidig som et pent sentrum stimulerer gjester til å komme tilbake.

Du kan lese mer om sentrumsplanene til Frøya kommune i tidligere sak her.

Annonser
Annonser