Frøya nyheter

21.01.2018 °C m/s
Annonser

Tredjeplass i artig konkurranse

Sangkoret i Skaudalen i Rissa ville prøve å arrangere en annerledes korkonkurranse, og inviterte Havdur og ti andre kor til Rissa i helga. Havdur endte i finalen.

Av:
AnnonserHavdur havnet på en tredjeplass da det lokale koret i Skaudalen i Rissa hadde invitert til kor-konkurranse. Elleve kor var inviterte til å delta i det uvanlige arrangementet og de fire dommerne valgte først ut 5 av 11 kor som gikk videre og fikk synge på nytt. Av de fem gikk tre videre til finalen, deriblant Havdur, forteller Per Ole Sandvik i Havdur. I finalen var det de utstemte korsangerne som skulle stemme fram vinneren. Her endte Havdur opp på en hederlig tredjeplass, noe vi er veldig fornøyde med, sier Sandvik som syns dette var et artig konsept.

Ful innsats fra havdur ImproviserteVi sang Pål sine høner, Slapp Reggae og Månemannen, forteller Per Ole. Alle korene måtte synge Pål sine høner. Noen rappa, noen sang den vanlig, mens vi hadde ett arrangement i regi Magne Romestrand. Litt rett opp og ned og en del scenisk, smiler han. Dette er jo et helt nytt konsept, og det ble litt forandring av regler underveis, forteller Sandvik. Så man at noe ikke fungerte, forandret man like godt reglene der og da, smiler han. Mens vi ventet på stemmene for å kåre den endelige vinneren ble det duket til festmiddag, med etterfølgende fest. Det var lov til å bestikke dommerne under middagen, og vi prøvde så godt vi kunne. Det hele var uhøytidelig og moro, smiler han.

Havdur endte på tredjeplass, og hadde en artig helg i Rissa. Endte på pallenMen bestikkelsene holdt ikke helt i mål. Vinnerne ble et damekor fra Overhalla med kun 11 sangere, men de var til gjengjeld utrolig dyktige, sier Sandvik. På andreplass kom et kor fra Rissa. Mulig det var litt MGP stemming ute å gikk, men vi er kjempefornøyd med tredjeplass. Dirigent Elin var i ekstase. Hun hadde som mål å komme til finalen og det gjorde vi jo. Vi kosa oss, men det var nok kaldt for gjengen som valgte å ligge i telt fra fredag til søndag. Resten av oss lå på skole. Litt uvant siden vi har skjemt bort oss selv med hoteller, men veldig koselig var det. Søndag var vi med på en konsert, hvor vi gjorde det meget bra. Det var en folkekonsert med 300 deltakende sangere. Vi sang blant annet Mitt lille land, og det rørte nok mange, for flere kom bort til oss å takka for sangen og tok oss i hånda. Tydelig at den rørte ved noe i publikum og andre deltakere, sier Sandvik. Neste store begivenhet for Havdur er en stor festkonsert i anledning jubileet til Titran Kapell.


Annonser
blog comments powered by Disqus
Annonser