Frøya nyheter

10.07.2020 °C m/s
Annonser
Ståle Gjersvold Konsernsjef Trønderenergi

Trønderenergi truer Frøya med millionkrav

Under et døgn før kommunestyret skal behandle saken om stopp av vindparkutbyggingen, har Ståle Gjersvold i Trønderenergi sendt et brev til politikerne på Frøya. Her truer han med erstatningskrav.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

Bare timer før kommunestyret på Frøya skal bestemme om de skal kreve stans i bygging av vindkraftverket på grunn av at dispensasjonsfristen er gått ut, har styreleder i Trønderenergi sendt et brev til kommunen, der han truer med erstatningskrav på flere hundre millioner kroner.

I brevet blir det listet opp både utviklingskostnader, betaling for turbiner og tapt fortjeneste gjennom 25 år.

I tillegg bruker Gjersvold mye av brevet på nok en gang å argumentere for at de mener at deres argumenter er de riktige.


AP ville vite mer

Det var Kristin Reppe Storø som ba om utsettelse og flere opplysninger på vegne av Arbeiderparti-flertallet i formannskapet.

I går fikk de en grundig redegjørelse fra advokat Lars Selmar Alsaker, som ikke er i tvil om at Frøya kommune uten frykt for å måtte betale erstatning, kan stoppe alle arbeider på vindparken.

Alsaker er advokaten Gustav Witzøe har hyret på vegne av Nei til vindkraft på Frøya.

I brevet som kom i går kveld hevder Trønderenergi fortsatt at anleggsvirksomheten er hindret ulovlig, og støtter seg også på Frøya kommunes advokat som de skriver mener det samme.


Stort krav

- Vi finner det dessverre nødvendig å påpeke alvoret i saken for kommunepolitikerne, og konsekvensene av et eventuelt vedtak om anleggstans eller tilbaketrekking av dispensasjon, skriver Trønderenergis styreleder Ståle Gjersvold.

Deretter legges en liste med pengekrav på rundt 400 millioner kroner fram, som man mener kommunen vil stå ansvarlig for. Det hevdes også at de vil kreve erstatning for tapte inntekter i 25 år.

Brevet avslutter med at Trønderenergi selvsagt håper å unngå en rettslig twist med kommunen, men at om vedtaket er rettstridig så vil utbygger komme med erstatningskrav.


Annonser
Annonser