Frøya nyheter

10.07.2020 °C m/s
Annonser
Tommy Reinås De Grønne 2

Trønderenergi gjør lokaldemokratiet til gissel

-Trønderenergi setter lokaldemokratiet i en gisselsituasjon! Det sier fylkespolitiker Tommy Reinås fra De Grønne. Han synes selskapet oppfører seg respektløst når de truer politikerne på Frøya.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

De Grønnes Tommy Reinås i Fylkestinget reagerer sterkt på at Trønderenergi truer med erstatningskrav fra Frøya kommune dersom de stemmer for en stans i utbyggingen av vindkraftanlegg.

-Det er respektløst ovenfor lokaldemokratiet å blande seg inn i den politiske avgjørelsen ved bruk av trusler på denne måten, mener han.

-Lokaldemokratiet settes under press. Det blir en gisselsituasjon hvor politikerne blir presset til å ta helt andre hensyn enn å representere befolkningen og deres beste.

Det er fullstendig hårreisende. Et demokratisk eid Trønderenergi kan ikke starte med trusler, sier Reinås.


Frøyas beste

-Politikerne på Frøya må avgjøre hva som er best av hensyn til lokalbefolkningen, nærmiljø og natur, sier fylkestingsrepresentanten.

-Det som skulle ha vært en demokratisk prosess, blir isteden et udemokratisk kaos hvor utfallet bestemmes av tilfeldige hendelser og truende utspill, sier Reinås

Denne avgjørelsen må tas av frøyværingene. Trønderenergi bør, med respekt for lokaldemokratiet, trekke tilbake utspillet og legge seg flate, understreker han.

Det mest håpløse med denne situasjonen er også at Trønderenergi, som er eid av ulike trønderske kommuner, kan stå for slike utspill som åpenbart legger lokaldemokratiet og innbyggerinnflytelse under press, dette er bekymringsverdig avslutter Reinås.

Annonser
Annonser