Frøya nyheter

26.02.2020 °C m/s
Annonser
Trøndelagsbenken Odd Arne Arnesen Berit Flåmo

Trøndelagsbenken er positiv til Mausund feltstasjon

Martin Nilsen (H), Odd Arne Arnesen og ordfører Berit Flåmo (Ap) møtte lydhøre politikere på Stortinget som fikk seg en vekker om de enorme søppelutfordringene utenfor Frøya.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

På bildet: Martin Nilsen (Frøya Høyre), Lars Haltbrekken (SV), Odd Arne Arnesen (Mausund feltstasjon), Pål Eiden (H), Tove Eivindsen (V) , Bjørn Arild Gram (Sp), frøyaordfører Berit Flåmo (Ap) og Ingvild Kjerkol (Ap).


- Trøndelagsbenken fikk seg en skikkelig vekker. De hadde aldri trodd at søppelsituasjonen var så ille som den faktisk er, sier ordfører Berit Flåmo, på telefon fra Oslo.

På tirsdag skrev Frøya.no at Trøndelag fylkesting er positiv til å bli med på et spleiselag for å støtte arbeidet til Mausund feltstasjon. 

Nå viser også trøndelagsbenken på Stortinget positive signaler. Dette har vært en god uke for Odd Arne Arnesen, daglig leder i Mausund feltstasjon.

- Jeg følte virkelig at vi nådde frem. De er overrasket over omfanget, slik vi alle er, og jeg føler at de tar det alvorlig, sier Arnesen. 

- Det var tverrpolitisk enighet om at dette er viktig å sette fokus på, sier han.
- Det haster

Arnesen fortalte om havstrømmene som gjør at områdene utenfor Frøya er et av de områdene som er hardest rammet av marin forsøpling i Midt-Norge.

Han snakket om den imponerende jobben som er gjort av kystrenovatører og andre frivillige, og om all plasten som ennå ligger igjen der ute.

Arnesen viste frem forferdelige bilder som viser hvor mye søppel som fremdeles ligger igjen der ute. Derfor er det svært frustrerende for Mausund feltstasjon å måtte avslutte ryddeaksjonen fordi de mangler penger.

- Omfanget blir større for hver dag som går. Det er tonnevis med plast som holder på å gå i oppløsning og spres ut i havet. Det haster, sier Arnesen.

- Det vi ba om nå var å få hjelp til å få til et statlig koordinasjonssenter på Mausund og å gi feltstasjonen forutsigbarhet til å kunne gjøre jobben. Det må skje nå, sier ordfører Berit Flåmo.

- Politikerne virket svært positive til dette. Men jeg skal følge opp dette!

- Vi skulle egentlig ikke brukt tiden vår på å reise til Oslo. Vi burde jobbe med miljøproblemene. Men vi føler at vi ble hørt og håper at dette vil bidra til  at vi snart kan komme i gang med ryddingen igjen, sier Arnesen.Annonser
Annonser