°C
Annonser
Tora Jpg

Fyrverkeriet Tora inntar Frøya- festivalen

Hun blir omtalt som et et fyrverkeri, gitarist, sanger og låtskriver Tora Dahle Aagård (26) fra Flatanger. På Frøyafestivalen deler hun scenen med bandet sitt, og de helt spesielle brødrene Fosenmomo. To konserter på samme billett.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

FOTO: WikipediaPå scenen kaller hun seg bare Tora. En ung og fresk gitarist og bandleder på 26 år fra Flatanger nord i Trøndelag.

Karrieren startet hun med å studere musikk, dans og drama på Olav Duun videregående skole i Namsos.

Her ble hun raskt lagt merke til og fikk hovedroller i musikalen "Kongen av luftslottet" og "Vinsjan på kaia", hvor Åge Aleksandersen og DDE sto for musikken.

Men det er som gitarist og vokalist i eget band hun blir lagt mest merke til.

Det ble startet i Flatanger i 2011 og Tora har nå gitt ut et album, to EPer.

Men det er først og fremst live Tora blir lagt merke til.

En fantastisk scenepersonlighet som virkelig gir jernet. Musikken hennes befinner seg i et bluesinspirert pop-rock-landskap.
Oppsiktsvekkende
Debutalbumet kom i fjor og høstet veldig gode kritikker. Høsten 2018 skrev hun historie da hun som første kvinnelige gitarist fikk en sponsoravtale med den britiske gitarprodusenten Chapman Guitars.

I januar var Tora gjestegitarist for Frode Alnæs i Asker Kulturhus, og i februar og mars ble hun invitert av Trygve Skaug som gjestegitarist på hans Norgesturné etter at han oppdaget henne på Instagram!

På Frøyafestivalen skal Tora dele scenen med de eksentriske Brødrene Fosenmomo, som dukket opp med sin klæmmie musikk rundt år 200.

Etter å ha vært lenge borte fra søkelyset, er de tilbake igjen med eleville sprell.

De kommer rett fra Stormfestivalen i Trondheim og har knapt noe mer felles med Tora Dahle Aagård enn at de begge er trøndere. Og at begge er verd og se live.

Brødrene Fosenmomo Brødrene Fosenmomo med historier, sprell og sanger får opptre etter Tora lørdag kveld 1 august.


På Frøyafestivalen skal Tora dele scenen med de eksentriske Brødrene Fosenmomo, som dukket opp med sin klæmmie musikk rundt år 200.

De gjorde kjempesuksess da de deltok på Øyhopping med Frøyafestivalen for noen år siden. Da var det tydelig at både musikk og humor traff frøyværingene.

Etter å ha vært lenge borte fra søkelyset, er de tilbake igjen med eleville sprell.

De kommer rett fra Stormfestivalen i Trondheim og har knapt noe mer felles med Tora Dahle Aagård enn at de begge er trøndere.

Og at begge er verd og se live. Denne konserten holdes på Siholmen lørdag 1 august.

Annonser
Annonser