°C
Annonser
Tommy Aas 41

Tok gull i europeisk konkurranse

Tommy Aas og Bryggeriet Frøya sikret seg gull med en helt spesiell ingrediens.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Bryggeriet Frøya imponerte i European Beer Challenge 2021. Med lokal sukkertare fra Inntian, har de skapt et øl som imponerte ekspertene i dommerpanelet. Dermed får Furia Sukkertare utmerkelsen gullmedalje.

- Det er veldig morsomt å få anerkjennelse for jobben vi gjør, sier Tommy Aas i Bryggeriet Frøya.

- Det å få gull-klassifiseringen betyr mye for oss. Det er et kvalitetsstempel som betyr at vi har gjort noe rett, sier Aas.


Sukkertare fra Inntian

Tareølet oppsto som et resultat av en idé Bryggeriet Frøya fikk for to år siden.

- Vi ville lage et typisk Frøya-øl, som passer med den lokale maten vi har her. Den er laget for å trigge alle smaksløkene. Det er særlig et godt mat-øl, sier Aas.

- Det er laget utelukkende av lokale råvarer. Sukkertaren kommer fra Inntian. Derfor er det ekstra gøy at det får gullstempel på europeisk nivå, sier han.

- Det er et surøl. Det er derfor et øl som er litt enten eller. Enten elsker du det, eller så er det absolutt ikke noe for deg, ler han.

- Men det er det eneste ølet vi har levert til en Michelinrestaurant. Det er et øl som kokker og ølfolk virkelig liker, sier Aas.Gull for andre gang

Dette er andre år på rad at Bryggeriet Frøya får gull i den store europeiske kåringen. Det er Aas stolt av.

- Det er veldig moro å få en slik type bekreftelse fra folk som virkelig kan øl, sier han.

- Vi håper å kunne fortsette den stolte tradisjonen til neste år. Da får vi sende inn et nytt produkt til vurdering, sier Aas.
Annonser
Annonser