°C
Annonser
Femme Før Nm 2021 Sang Vokalgruppe 10 Vakre toner: Brit Vie, Toril Antonsen Aae, Anne Dorthe Øverland, Elisabeth Antonsen Dyrø og ​​​​Elin Karpinski Strandheim får skryt for sine vakre toner.

To ganger pallplass for Frøyas Femme

Vokalgruppa Femme tok to pallplasser i NM i kor. Det er de svært fornøyd med. Samtidig gratulerer de frøyadirigenten Astrid Rabben med pris.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Vokalgruppa Femme tok to sølvmedaljer i helgens NM i kor i Trondheim.

- Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger fra dommerne, god respons fra publikum og vi er svært fornøyde, sier Elin Karpinski Strandheim i Femme.Slått med ett poeng

Dette var tredje NM-deltakelse for Femme. Denne gangen deltok de i to ulike klasser; en med mikrofon og en uten. De lyktes med begge deler.

Det endte med andreplass i begge klassene.

I Åpen klasse A vant Thomas Caplin sitt ungdomskor Defrost Youth Choir med 90,97 poeng. Femme hadde 88,5 poeng og tok andreplassen.

Defrost Youth Choir har vunnet flere internasjonale konkurranser, øver to ganger i uken og tilbyr i tillegg individuelle sangtimer til sine sangere.

I Vokalgruppe A ble Femme slått med ett poeng av Viggja Voices.

- Vi gratulerer Viggja Voices og Defrost Youth Choir med seieren, sier Femme.Fornøyde med egen innsats

De er ikke skuffet over andreplassene.

- Tilbakemeldinger fra dommerne var utrolig positive. Vi fikk mye ros for vår formidling og for våre sanglige prestasjoner, forteller Elin.

- Vi var svært nære på å komme til finale, men det lyktes ikke denne gangen. Det var mange elitekor som deltok. Konkurransen om finaleplass var derfor hard. Vi er fornøyde med egen innsats, og med veldig god respons fra publikum.

Til slutt legger de til:

- Vi vil også gratulere Astrid Rabben med dirigentprisen, hurra for frøyaveitja!


Artikkelen fortsetter under bildet:Astrid vant pris

Femme benytter samtidig anledningen til å trekke frem en annen frøyværing som har utmerket seg i NM. Astrid Rabben fikk pris i NM i kor.

Astrid kommer opprinnelig fra Sistranda, der foreldrene hennes ennå bor. Nå er hun dirigent for damekoret Courage fra Klæbu. De består av hele 40 damer.

Astrid har vært deres dirigent i åtte år nå. Det fikk hun heder for under NM i kor.

Prisen hun fikk heter "dirigentpris". Juryen velger hvilken dirigent som skal få prisen, og premien er en ukes kurs på korforbundets sommerskole.

Der skal hun få faglig påfyll og utvikling.


Foto: Camilla S. Moe // Studio Prud


- Spennende å stille i samme klasse som Femme

Det satte hun stor pris på. Hun er imidlertid ikke veldig glad i oppmerksomhet. Derfor velger hun helst å fokusere på korets prestasjoner, når lokalavisa tar kontakt.

- Vi har hatt stor glede av å delta i konkurranser. Det er utviklende for alle, sier Astrid Rabben.

Hun synes at det var ekstra stas å få lov til å konkurrere mot frøyværinger i NM.

- Det var ekstra spennende å stille i samme klasse som Femme, mine gamle kolleger og lærere, sier Rabben.


Annonser
Annonser