Frøya nyheter

06.07.2020 °C m/s
Annonser
Steven Crozier 1 Steven Crozier ber om at Riksadvokaten kobler inn Kripos, eventuelt oppretter settepolitidistrikt for å fortsette i etterforskningen av brannen i vindkraftanlegget på Frøya.

– Tiltal eller dropp siktelsen

Lege Steven Crozier ber om at politimesteren enten reiser tiltale, eller dropper saken mot frøyværingene som er mistenkte for brannstifting i Nessadalen. -Fem måneders uvisse går på helsa løs, skriver Crozier i et brev til Riksadvokaten.

AnnonserAnmodning om bistand fra Riksadvokaten til etterforskning av brann i Frøya Vindkraftanlegg 24.1.2020


Den 24.1.20 brant det i en gravemaskin og noen sprengningsmatter i Frøya vindkraftanlegg under en forrykende regnstorm. Dagsrevyen og alle store mediehus dekket brannen. Vindkraftmotstandere på Frøya fikk umiddelbart mistanke om brannstifting rettet mot seg.

Pressen fikk ikke komme nær den utbrente maskinen, mens et tyvetall arbeidere fra entreprenøren Søbstad ufortrødent fikk fortsette med sitt arbeide i området.

Profilerte vindkraftmotstandere ble oppringt samme fredagskvelden og bedt om å møte til avhør. En person ble spurt om hen var villig til å avgi DNA prøve. Spørsmålet om DNA prøvetakinga har lensmann Haugan offentlig dementert.


Frøya kommunestyre som skulle på befaring i vindkraftanlegget 30.1.20 ble av politimester Moe nektet å forlate bussen med begrunnelse at det var pågående aktiv etterforskning. Brannstedet var flere kilometer unna i anlegget der det var aktuelt å besiktige utbygginga.

Frøya har vært et brohode for vindkraftmotstanden i Norge. Det er her organisasjonen MOTVIND ble stifta 16.11.19 og den herostratiske pølsekrigen i Nessadalen utspant seg.

Det haster for vindkraftutbyggerne å komme i drift før 31.12.2021 for å få subsidiene el-sertifikatene gir dem fram til 2035. Dette er gullkantede investeringsprosjekt for utenlandske investorer. Loset fram av lobbyorganisasjonen NORWEA siden 2006.11. mars fikk min pasient politirazzia i huset sitt på 60 årsdagen sin. Seks politifolk i 3 biler møtte opp og tok med seg mannen, telefoner, datamaskiner og bilen. Mannen og sønnen ble satt i varetekt i 2 døgn, mistenkt for å stå bak brannen i gravemaskinen.

Flere uker senere ringer politiet fortsatt til arbeidskolleger av datteren / søsteren på sykehjemmet og spør om hva slags personer far og bror er. Far og sønn er nå 3 måneder etter arrestasjonen fortsatt mistenkt og siktet, men ikke tiltalt. Jeg har andre pasienter som har fått konfiskert telefoner og datautstyr fordi de er mistenkt for å ha tent på gravemaskinen og sprengningsmattene.Gravemaskiner brenner periodevis. Noen skyldes nok forsikringssvindel, men det er neppe tilfellet i Frøya vindkraftanlegg. Det skulle absolutt fremstå at maskinen var påtent når sprengningsmatter lenger unna samtidig var satt i brann.

Cui Bono, eller «hvem tjener det» at det brant i Frøya vindkraftanlegg?

I hvert fall ikke vindkraftmotstanden på Frøya. Eller i Norge.


Vindkraft motstandere på Frøya sier omtrent samstemt, at om det var de som stod bak sabotasjen, så hadde de tent på alle sju maskiner som stod der og ikke en enslig utrangert maskin og noen sprengningsmatter.

Politimesteren lar 5 måneder etter brannen fortsatt mistanken om medvirkning henge over flere av mine pasienter. Dette går på deres helse løs. Enten må de tiltales eller så må siktelsene frafalles.

Politiet har hatt tilgang på bilder fra mangfoldige overvåkningskameraer i anleggsområdet med høyoppløselig infrarød kapasitet og mobildatatrafikk med triangulering fra flere mobilmaster.
Jeg ber om at Riksadvokaten kobler inn Kripos, eventuelt oppretter settepolitidistrikt for å fortsette i etterforskningen av brannen i vindkraftanlegget på Frøya.Med vennlig hilsen

Steven Crozier

Spes. Allmennmedisin

FrøyaAnnonser
Annonser