Frøya nyheter

19.01.2019 °C m/s
Annonser
Formannskap Svømmehall Befaring

-Tilstanden i svømmehallen kan bli kritisk

Rådmann Svanhild Mosebakken ga ikke politikerne mye valg da hun la frem forslaget om å se på oppgradering av svømmehallen på Sistranda. Foto:Arkivfoto.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Var det egentlig dette vi bestilte etter befaringen i svømmehallen? Det følte ikke jeg, sa Pål Terje Bekken (Ap).

Han var ikke den eneste som var overrasket over det som har kommet frem etter befaringen i Frøya svømmehall. Det startet med et forslag om renovering av garderoben, men endte opp med en vurdering av hele svømmhallen.

- Det var garderobene vi snakket om da vi var der, og vi la vekt på å få til universell utforming slik at det gjør det enklere for alle å bruke svømmehallen, sa ordfører Berit Flåmo (Ap).Må ta en helhetsvurdering

Rådmann Svanhild Mosebakken forklarte at det er gjort funn i svømmehallen som har ført til at man ser at det er et større behov for renovering enn man først trodde. 

- Bygget ble sist rehabilitert i 1997, så det er kanskje ikke helt unaturlig at man tar en vurdering på om man skal pusse opp mer enn bare gardobeanlegget når man først gjør det, sa rådmannen.

- Det er mye som kan bli kritisk dersom det ikke blir gjort noe med, sa Mosebakken.


- Svømmehallen er viktig for mange

Politikerne i formannskapet forsto alvoret, og var ikke i tvil om at de må bestille en gjennomgang av svømmehallen der både bygget og det tekniske anlegget gjennomgås.

I tillegg så ønsker de å holde på sin opprinnelige plan om å se på garderober og universell utforming.

Når rapporten er klar så skal det legges frem tiltaksplan og kostnadsberegning for formannskapet og kommunestyret.

- Jeg synes at det er bra at vi går for en slik utredelse. Jeg tror det blir dyrere å ta det "peu un peu". Vi bør heller ha en helhet i det, sa Aleksander Søreng (Frp).

- Svømmehallen er svært mye besøkt og viktig for mange, så her har vi ikke noe valg. Dette må vi finne ut av, sa ordfører Berit Flåmo (Ap).

- Ja, det er tydelig at det må gjøres mer enn vi trodde, sa Kristin Reppe Storø (Ap).


Annonser
Annonser