°C
Annonser
Hans Anton Grønskag Museet 1

Tar for seg god og dårlig byggeskikk

Hans Anton Grønskag har et sterkt engasjement for byggeskikken på Frøya. Nå tar han for seg det som gjør han skremt, og det som gjør han glad med utviklingen i lokalsamfunnet.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Hans Anton Grønskag er skremt av mye av det som skjer innen byggeskikken i dag. Men han viser også til gode eksempler, blant annet den nye sykeheimen, sier Johan G. Foss i Folkeakademiet Frøya, i en pressemelding.

Dette skal Grønskag fortelle mer om i sitt foredrag om utviklingen i byggeskikken på Frøya.- Sterkt engasjert i byggeskikk og arkitektur

Førstkommende lørdag skal Grønskag ha bildeforedrag om det han kaller byggeskikk og uskikk på Frøya.

Foredraget er et samarbeid mellom Folkeakademiet Frøya og Frøya bibliotek.

- Hans Anton har i lang tid vært sterkt engasjert i byggeskikk og arkitektur, og opptatt av hvordan bygningene våre kan bidra til å skape både gode og dårlige offentlige rom, fellesområder og bomiljø, forklarer Foss.


«Nessa-låna» på Nesset, en 120 år gammel bygning som er så nennsomt restaurert og godt vedlikeholdt at den gjør oss glad når vi ser den, skriver Folkeakademiet Frøya i pressemeldingen.


- I foredraget vil Hans Anton snakke om lokal byggeskikk, ferdighus og stedsplanlegging, og forklare begreper som funksjonalisme og modernisme, sier han.

- Han trekker fram Sverre Fehn og hans «poetiske funksjonalisme» som en god vegviser, sier Foss.

- Han vil også trekke fram flere eksempler på god byggeskikk rundt om på Frøya, bygninger og bomiljø som gjør oss glade når vi ser dem, sier Foss.Annonser
Annonser