°C
Annonser
Svømmehall Basseng

– Svømmehallen har nådd sin levetid

Svømmehallen på Sistranda har ikke lang tid igjen. Det viser rapportene til Frøya kommune. Derfor mener politikerne at det haster med å få på plass nye planer for badeland.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Det er vanskelig å spå antatt levetid. Det kan skje noe i mårra, eller det kan vare lenger. Men jeg vil si maks to år, sier Ann-Magritt Glørstad, virksomhetsleder for eiendomsforvaltning, kommunalteknikk og utbygging i Frøya kommune.

Hun har fått spørsmål om å gi politikerne en status om tilstanden til svømmehallen på Sistranda. Svaret er ikke oppløftende.

- Rapporten fra 2017-2018 er langt ifra positiv lesning. Den viser at det er ganske omfattende å få til renovering av den eksisterende svømmehallen. Det må nok rives helt ned, sier Glørstad.

- Det er ikke uforsvarlig eller farlig å bruke svømmehallen, men den har nådd sin levetid, sier hun.


Positive til badeland

Planene om et nytt badeland, gjorde at politikerne skrinla totalrenovering av svømmehallen på Sistranda.

Oppgraderingen av det eksisterende anlegget ville koste over 40 millioner kroner. Derfor ble Helge Gåsø og Frøy Eiendom sin idé om sjønært badeland svært attraktivt.

Frøya kommune har satt av én million kroner til å ta prosjektet videre. Nå venter politikerne på utvikling i saken.


Gåsø Næringsutvikling og Arkitekt Thommesen har lagt frem de første tegningene av det som kan bli Frøyas badeland. FOTO: Arkitekt Øystein Thommesen.LES OGSÅ: Dette kan bli Frøyas badeland


- Hva vil folket vil ha?

- Arbeidet med badeland har dessverre blitt nedprioritert på grunn av koronasituasjonen, innrømmer Thomas Sandvik, kommunalsjef for allmenne- og tekniske tjenester i Frøya kommune.

Det betyr imidlertid ikke at planene er lagt på hylla. Frøya kommune har jobbet med å få på plass en rådgiver for innbyggermedvirkning.

Kommunen har allerede hentet inn del av behovene til skolen, Moatunet bofellesskap og BAM-virksomheten (Bo- aktivitet- og miljøtjenesten).

I tillegg vil de finne ut hva resten av innbyggerne mener.

- Vi må finne ut hva Frøya vil ha, sier Sandvik.- Må ta det steg for steg

Knut Arne Strømøy i Senterpartiet påpekte at badeland var et tema ungdommen var svært opptatt av under valgdebatten i Frøyahallen.

Arbeiderpartiets Berit Flåmo la også vekt på at det er et tidspress på planene, ettersom dagens svømmehall har et prekært behov for rehabilitering.

- Svømmehall må vi ha. Vi bor på kysten og er avhengig av at ungene våre får god svømmeopplæring. Vi kan ikke vente på at svømmehallen skal bli i dårligere stand. Det haster å få på plass en løsning, sa Berit Flåmo (Ap).

- Vi ser for oss å få ferdig mulighetsstudiet i år. Vi må hente inn en arkitekt for å få visualisert tankene vi har. Vi ser for oss å ha en designkonkurranse, som vi hadde i forbindelse med Helse- og omsorgssenteret på Bekken, svarte Sandvik.

- Det er et stort bygg som planlegges. Derfor er det greit å ta det steg for steg, sa han.- Hvor mye vil det koste?

Ordfører Kristin Strømskag (H) la vekt på at det var kostnadene som ville avgjøre om planene blir realisert.

- Vi er alle positive til ideen om et badeland på Frøya. Det er en god idé. Spørsmålet er likevel hvor mye det vil koste å bygge det? Hvem skal drifte det? Hvor mye vil det koste kommunen?, sa Strømskag.

- I mellomtiden er det viktig at vi har et godt tilbud i dagens svømmehall, sa ordføreren.

- Vi har gjort et stykke arbeid for å kunne ha svømmehallen åpen, inntil det nye anlegget er på plass. Det er ikke uforsvarlig å bruke den slik den står i dag, sa Sandvik.


Annonser
Annonser