Frøya nyheter

25.11.2020 °C m/s
Annonser
Hanna Sundfjord, Alma Eidsvaag, Frøya ungdomsskole, skolefrokost Hanna Sunfjord og Alma Eidsvaag er veldig fornøyd med å kunne få gratis frokost på skolen.

Super start på dagen med skolefrokost

Hanna Sundfjord (14) og Alma Eidsvaag (13) er veldig fornøyd med gratis frokost på Frøya ungdomsskole. De mener det gir en god start på dagen og bedre konsentrasjon i skoletimene.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Jeg synes det er et kjempe godt tilbud å få gratis frokost på skolen hver dag. Det er ikke alle som har den muligheten og vi er veldig glad for at vi har det slik, sier Hanna Sundfjord.

Hun og Alma går på Frøya ungdomsskole hvor det har vært et tilbud med gratis frokost til elevene i flere år. De trekker frem fordelen med at man både får bedre konsentrasjon i skoletimene, men også at man sparer tid om morgenen.

- Vi sparer jo enormt med tid om vi kan spise frokost her. Dessuten tror jeg flere velger å spise frokost, når de får det servert og slipper å gjøre noe selv, smiler Alma Eidsvaag.

Godt utvalg av mat

Elevene starter dagen med en skoletime før de får servert frokost i kantina fra klokken er halv ti.

Da kan de velge mellom forskjellige typer både yoghurt og granola, samt havregrøt. Utover dagen får de også gratis frukt.

- Jeg synes egentlig at tilbudet og utvalget av mat er bra. Noen har ønsket seg brødskiver til frokost også, men jeg er hvert fall fornøyd med sånn det er nå, sier Hanna.

- Man spiser jo det man får om man er sulten, tenker jeg. Vi har omtrent 20 minutter på å spise frokost, og da føler jeg vi har god nok tid til å spise i ro og fred, sier Alma.

- Etter det har vi to skoletimer, så har vi lunsj. Jeg føler at vi har jevnt med muligheter til å spise i løpet av dagen, og da går man aldri tom for energi, smiler hun.Ville dere heller hatt gratis lunsj?

- Nei, jeg tror det er viktigere med en gratis frokost. Det er flere som dropper frokosten, enn lunsjen, da er man så sulten og tom for energi uansett, sier Alma.

- Vi er heldige som har mulighet til å kjøpe varm lunsj tre ganger i uka. Det er viktigere at man får gratis frokost, da har alle en mulighet til å få en god start på dagen, smiler Hanna.

- Vi er godt fornøyd med tilbudet slik det er, sier de to venninnene.


Annonser
Annonser