°C
Annonser
Super Nils Bjarne Rimi

Super-Nils og Bjarne Rimi inntar Frøya

"Super Nils", ailas Kent Ranum og "Bjarne Rimi" alias Pål Espen Kilstad inntar humorscenen under årets Frøyafestival. Mange mener at kopiene nesten er bedre enn originalene.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser


I fjor satset Frøyafestivalen for første gang på humorinnslag fra en intimscene i teltet. Kveli, Raanes & Bremnes holdt show på fredag, mens Per Arne Lynum, alias ungkaren Ottar overtok dagen etter.

-Dette ble kjempegodt mottatt av publikum, derfor viderefører vi humorinnslag i år. Det sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug i Frøyafestivalen.

-Vi tror at årets innslag vil slå skikkelig an. Kent Ranum har gjennom mange år feiret store triumfer som sitt alter ego Super Nils. En person som er så lik originalen, tidligere Rosenborgtrener Nils Arne Eggen, at det er skummelt.

-Og Pål Espen Kilstad som ble landskjent for sin parodi på kokken Arne Brimi. Nå imiterer han de fleste,ler Stenhaug.


Super-Nils er helt rå

-Nils Arne Eggen-kopien Kent Ranum er en fantastisk dyktig mann og imitator og har med Super-Nils figuren sin underholdt i mange sammenhenger i de siste årene, sier festivalsjefen.

-Han leverer hardtsparkende, satirisk og intelligent humor, er en komiker med stor rutine, noe som gir seg utslag i hans evne til å rive publikum med seg. For alle kjenner jo igjen Nils Arne.

-Når han først går inn for å imitere Eggen er det ikke bare stemmen som er gjenkjennende.

Også bevegelser og kroppsholdning. Han er en mester på å improvisere og han er skremmende lik originalen, ler Stenhaug.¨Bjarne Rini Pål Espen Kilstad Pål Espen Kilstad har fått mange til å le av sin Bjarne Rimi, en parodi på kommen Arne Brimi. Her med Arve Tellefsen.Startet med Bjarne Rimi

-Pål Espen Kilstad er skuespiller og komiker og har reist rundt og imitert nordmenn siden midten av 1990 tallet , både verbalt og som sanger, ofte med en satirisk snert, sier festivalsjef Stenhaug.

-Hans mest kjente imitasjon er Arne Brimi (Bjarne Rimi), men han imiterer også mange andre.

-Blant annet Knut Arild Hareide, Lothepus, Kongen, Ari Behn, Arne Hjeltnes, Karl Ove Knausgård med flere.

-Satirikeren kommer virkelig til sin rett når han fremfører låter av Bjørn Eidsvåg, Vamp, Jørn Hoel, Kari Bremnes, Halvdan Sivertsen og Jan Eggum for å nevne noen.

-Til Frøya kommer han med sin faste musiker, så vi tror på kjempestemning, sier Hallbjørn Stenhaug.


Annonser
Annonser