°C
Annonser
20210910 115218

Suksess med fantasifull tegnefest

Rekordmange barn deltok i Sommerles i år. På Frøya ble det feiret med avslutningsfest i kulturhuset med illustratør Ståle Gerhardsen. Det var mildt sagt populært.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

En sal full med energiske, fantasifulle og lattermilde barn, møtte illustratør Ståle Gerhardsen i Frøya kulturhus fredag formiddag.

Sommerles-avslutningen på Frøya ble en skikkelig tegnefest. Det satte barna stor pris på. Sammen med kunstner og forfatter Ståle, skapte barna en spennende historie gjennom tegninger.

Det var svært imponerende å se på - både for store og små.Populært med "Sommerles"

Sommerles-avslutningen var en gulrot, for alle barna som har deltatt i lesekampanjen på Frøya i sommer. I år har hele 151 barn fra hele Frøya kommune deltatt.

De har til sammen lest 1.795 bøker og 198.724 sider.

I Trøndelag har hele 17.000 barn vært med i kampanjen. Det er rekordmange deltakere. Med hele 44,1 prosent oppslutning, endte Trøndelag på andreplass blant alle fylkene i Norge.

- Det er veldig moro at "Sommerles" har blitt så populært. Målet er at det skal skape leselyst og leseglede, sier biblioteksjef Monika Kopaczek-Styczen ved Frøya bibliotek.

- Vi arrangerer avslutningsfest for å gi alle barna en premie etter at de har vært så flinke til å lese. Alle sammen får også diplom, sier hun.Fikk premier

Alle som har deltatt i "Sommerles" har gjort en god innsats. Det er biblioteksjefen opptatt av å fremheve.

Likevel var det flere barn som utmerket seg som svært ivrige lesere i sommer. De som samlet flest poeng fikk ekstrapremier fra biblioteket, kinoen og svømmehallen/basishallen.


Annonser
Annonser