Frøya nyheter

30.10.2020 °C m/s
Annonser
Frøyværingen, Kirkens bymisjon Disse damene strikker oransje sokker, votter, luer og skjerf for et varmere samfunn. Fra venstre: Sonja Pettersen, Anne Inger Midtsian, Ruth Wahlvåg, Svanhild Haugen og Trude Iversen Tønder.

Strikker for et varmere samfunn

Denne høsten strikkes det oransje skjerf i alle kriker og kroker av landet. Damene på Galleri Frøyværingen har blitt med på strikkedugnaden til Kirkens Bymisjon.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Vi synes det er så fint å kunne bidra og strikke for et varmere samfunn og for de som trenger det, smiler leder i Frøyværingen Trude Iversen Tønder.

Kirkens Bymisjon har i 10 år hatt strikkedugnad for mennesker i byen som trenger å kjenne varme og inkluderende fellesskap.

Nytt i år er at Kirkens Bymisjon også oppfordrer folk til å strikkeoransje sokker, votter og luer, for å gi ekstra varme i mørketiden som i år er spesielt tung for mange.

- Ja i år strikker vi jo litt av hvert da. Både votter og luer, samt sokker og skjerf da. Dette er første gangen vi strikker for den oransje dugnaden, sier Svanhild Haugen.Skal levere plaggene i Trondheim

Damene på Frøyværingen kvier seg ikke for å hive seg med på strikkedugnaden og synes det er fint at det de lager, kan settes pris på av andre.

Tidligere har de strikket for Kirkens Bymisjon sin juledugnad ¨Gled en som gruer seg til jul¨. Da leverte de en hel eske med skjerf til Trondheim som kom til glede for de som trengte det.

- Tanken er at vi skal gjøre det samme med disse produktene. Vi kommer til å reise inn til byen for å levere de til Kirkens Bymisjon slik at de kan dele dem ut, smiler Tønder.

Det var også Trude sin ide om å bli med på årets varmeste strikkedugnad.

- Jeg sendte melding til alle damene og spurte om vi skulle hive oss med, og det var selvsagt alle positive til, sier Tønder.Oransje skjerf garn

Man kan selvsagt strikke med det garnet man ønsker, men om man har lyst til støtte Kirkens Bymisjon kan man kjøpe deres garn - Oransje skjerf garn.

- Hvis man kjøper deres garn, får de 5 kroner per nøste som går til deres arbeid. Det kan jo være fint, smiler Tønder.

- Men vi strikker jo litt som vi vil vi da. Jeg strikker med litt tynnere garn på noe og man må jo ikke følge oppskriften slavisk, ler Haugen.

Alle damene er enig om at det er hyggelig å møtes over en kaffekopp og kunne strikke for å bidra til at andre får det bedre.


Oransje garn
ILLUSTRASJONSFOTO: Kirkens Bymisjon sitt garn.

Annonser
Annonser