°C
Annonser
Forum Helsefremming Ingrid Kristiansen Pia Ohren Arild Sollie Eli Ann Karlsen

Stort engasjement for unges oppvekstvilkår

Forum helsefremming var imponert over det store engasjementet for å gjøre Frøya til et enda bedre sted å vokse opp for barn og ungdom.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

På bildet øverst: Foran fv. Ingrid Kristiansen (kommuneoverlege), Pia Ohren (frisklivskoordinator), Ingunn Branem Hansen (familieveileder), Arild Sollie (lensmann), Eli Ann Karlsen (SLT-koordinator). Bak fv. Birgit Langøigjelten (helsesøster), Sandra Bartsch (fylkestannlege), Eva Måsøval Antonsen (barnevern).


"Det trengs ei hel øy for å oppdra et barn"; Det var tema for mandagens idekonferanse i Frøya kultur- og kompetansesenter. Og folket tok virkelig utfordringen. 

Rett i underkant av 70 personer møtte opp for å vise sitt engasjement for å gjøre barn og ungdoms oppvekstvilkår best mulig på Frøya.

- Jeg er helt imponert over at så mange er villig til å bruke hele mandagskvelden sin på å komme her og utveksle ideer med oss. Det er et veldig godt tegn, sa kommuneoverlege Ingrid Kristiansen.

- Engasjementet er stort. Det er folk som ikke hadde mulighet til å være her i kveld som har sendt inn sine ideer på mail også, sa hun.Får 175.000 kroner de tre neste årene

Bakgrunnen for idékonferansen er at Frøya kommune har fått midler fra Trøndelag fylkeskommune for å sette i gang tiltak som bedrer barn og unges psykiske helse og livskvalitet. 

De tre neste årene får Frøya 175.000 kroner hvert år til tiltak som skal gi barn og unge en bedre hverdag.

Derfor inviterte ordfører, rådmann, opposisjonsleder og Forum helsefremming (bildet øverst i saken) til et samfunnsmøte for å diskutere hva pengene skal gå til.

- Hva ønsker vi å oppnå, og hvordan skal vi måle det? Er det ruskjøring eller tidlig debutalder for rus vi er mest opptatt av? Er det at alle skal ha en venn? Er det at alle skal trives på skolen?, sa Kristiansen.

- Det er mye som er bra på Frøya, men mye som kan bli bedre. Vi er samlet her for å finne tiltak som kan gjøre hverdagen til barna og ungdommen vår så god som mulig. Og det kan vi blant annet gjøre gjennom å være tydelige voksne, sa hun. Artikkelen fortsetter under bildet: 

Forum Helsefremming Ungdom Idedugnad Det var mange som møtte opp på idedugnad i Storsalen mandag kveld.Stort apparat som jobber i samme retning

Kvelden besto av innlegg om hva som påvirker den psykiske helsen til ungdom, og av gruppearbeid med de mange fremmøtte på idedugnaden.

Det var ungdommer, foreldre, virksomhetsledere, lærere, barnehageansatte, studenter, rådgivere, kommunalt ansatte, helsearbeidere og idrettsledere i salen mandag kveld. Alle var engasjerte, og ønsket å være med på å bidra med sine tanker og kunnskap.

Forum helsefremming, et apparat som består av alle mulige aktører som har noe med barn og unge å gjøre på Frøya, har i tillegg kommet med sine ideer til tiltak for å gjøre lokalsamfunnet tryggere og bedre for barn og ungdom.

Nå vil alle ideene bli fulgt videre opp av en styringsgruppe. Frøya.no vil fortsette å følge dette arbeidet.


Annonser
Annonser