°C
Annonser
Oppvekstsjef Roger Antonsen Kjersti Falck Rådgiver Fug Storforeldremøte Skole Inspirerende: Oppvekstsjef i Frøya kommune, Roger Antonsen, og rådigver for FUG (Et nasjonalt FAU) Kjersti Falck inspirerte de fremmøtte på skolemøtet tirsdag kveld.

Stort engasjement for felles skoleløft

Engasjer dere i skolen. Alle voksne må bli med på laget. Det var oppfordringen til Roger Antonsen og Kjersti Falck under skoleløft-møtet i Frøya kultur- og kompetansesenter tirsdag kveld. Over hundre personer møtte opp til en inspirerende helaften.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Med engasjement og motivasjon får vi opp resultatene. Så enkelt er det. Da trenger vi hjelp fra alle i salen her, sa oppvekstsjef Roger Antonsen, til de over hundre fremmøtte i Frøya kultur- og kompetansesenter tirsdag kveld.

Tema var skoleløft og "De gode hjelperne". For at frøyaskolen skal løftes opp til det nivået samfunnet ønsker, må alle være med på laget.

Det handler om å være positivt innstilt til skolen, engasjere seg i skolen, bidra til å skape trivsel og å vise ungdommene hvilke muligheter som finnes etter skolegangen.

- Vi har flinke barn og ungdommer på Frøya. Vi finner bare ikke knappen på alle. For å ta ut potensialet i hver enkelt elev trenger vi hjelp fra alle gode hjelpere i frøyasamfunnet. Sammen kan vi skape motiverte, robuste, flinke ungdommer, sa Antonsen.


- Foreldre er av stor betydning

Skal man klare det må foreldre engasjere seg i barnas skolehverdag. Det mener Kjersti Falck, rådgiver i FUG (Foreldreutvalget for grunnopplæringen) - et nasjonalt FAU.

Hun har vært engasjert forelder for sine fem barn i 32 år.

- Forskning viser at når foreldrene engasjerer seg og viser en positiv holdning til skolen, både trives og lærer barna våre bedre, sa Falck, og viste til blant annet til forskningen til professor Thomas Nordahl.

Hun poengterte at foreldre har hovedansvaret for oppdragelse og utdanning, men delegerer ansvaret til barnehage og skole. Derfor er det viktig at man har et godt skole-hjem-samarbeid for å oppnå best mulig resultat.

- Man skal ikke trenge å kunne et fnugg pedagogikk for å kunne hjelpe til med leksene. Bare vær entusiastisk og interessert i leksene. Bidra med det du kan og deleger det pedagogiske til skolen, sa hun.

- Snakk positivt om skole foran barna. Det du sier veier tungt hos barna dine. Du er en viktig rollemodell, sa rådgiveren.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Kjersti Falck Fug Rådgiver Skole Kjersti Falck mener at foreldre må være bevisst sitt ansvar som rollemodeller og være positivt innstilt til skolen.

- Vi har alle det samme målet

Det å få foreldre til å engasjere seg i skole er ikke alltid like enkelt. Det er mange som ser ned på skoene sine når spørsmål om å ta ansvar dukker opp:

- Den typisk foreldrerepresentanten i norsk skole er valgt mot sin vilje til et verv hun ikke fikk vite noe om, sa Falck.

Det håper Falck at frøyværingene kan snu. Både ved at skolen gjør møter og tema mer interessante, og ved at foreldre ser at de kan gjøre mer enn å koke kaffe og steke vafler.

- Man må tenke at dette er en mulighet til å få til noe bra på vår skole. Man må gjøre det til noe positivt. Få opp engasjementet. Kjenn at dere gjør en forskjell for disse barna, sa hun.

- Barna og ungdommene våre vil at vi skal bry oss. Det viser alle undersøkelser. De vil at vi skal være til stede og støtte opp. Selv om de ikke alltid viser det, smilte Falck.

- Vi har alle det samme målet. Vi har et ønske om at hver enkelt skal bli sett og anerkjent. Derfor må vi samarbeide, sa hun.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Ingrid Kristiansen Øya Kommuneoverlege Ingrid Kristiansen, kommuneoverlege og primus motor for Øya-prosjektet, oppfordrer alle voksenpersoner i frøyasamfunnet til å ta sitt ansvar for fellesskapet.

- Dette lover godt

Innlegget til Falck gikk rett hjem hos Ingrid Kristiansen, kommuneoverlege og primus motor for Øya-prosjektet på Frøya.

- Det er dette det handler om; å få alle til å føle seg sett og til å føle på mestring i lokalsamfunnet – og at ingen skal kjenne på utenforskap, sa Kristiansen.

- Målet med Øya-prosjektet er å styrke voksenrollen, bygge trygge og robuste barn og unge og å øke hverdagsmestringen for innbyggerne i Frøya kommune, sa hun.

- Jeg er så glad for å se oppmøtet og engasjementet rundt møtet her i kveld. Dette lover veldig godt for den jobben vi skal gjøre, sa Kristiansen.


LES OGSÅ: -Håper vi er ferdig med å sminke grisen


Annonser
Annonser