Frøya nyheter

20.10.2018 °C m/s
Annonser
Øylekene 2017 Island Games Åpningsseremoni 2

Stor interesse for Island Games 2019

Hele 32 personer har foreløpig meldt sin interesse for å delta i Frøyas tropp under Øylekene på Gibraltar i 2019. Frøyværingene ønsker å delta i elleve ulike grener.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Satsingen mot Øylekene 2019 er igang, og hele 32 personer har så langt meldt sin interesse for å delta i Frøyas tropp under lekene. 

- Det er svært gode signaler. Særlig med tanke på at fotball og golf ikke er med som øvelser på Gibraltar. Da kunne jo troppen blitt mye større, sier Frode Larsen, leder i IGA Frøya.

- Hvis vi får med de som sier at de er interessert nå så er vi ganske godt representert i de grenene som er med i Island Games 2019, sier han. 
Elleve forskjellige øvelser

Frøyværingene som har sagt at de er interessert ønsker å delta i følgende grener: Halvmaraton, triatlon, diskos, langdistanseløp, basketball (herrer), sykling, seiling, leirdueskyting, pistolskyting, rifleskyting og svømming. 

- Det er 32 stykker som har sagt at de er interessert i å delta. Noen av dem vurderer å delta i flere øvelser, sier Larsen. 

Det går også an å delta i badminton, sandvolleyball, basketball (damer), judo, squash, bordtennis, bowling og tennis.

- Det er fortsatt mulig å melde sin interesse, men i begynnelsen av 2018 må folk forplikte seg. Halvannet år før Øylekene så må satsingen begynne, sier han. 
Inviterer til møte i desember

IGA Frøya har så langt arrangert ett informasjonsmøte om Øylekene 2019. Det var ikke noen suksess. Der var det få som møtte opp. 

- Vi traff på et dårlig tidspunkt, så oppmøtet på det forrige møtet var labert. Men engasjementet som er vist via tekstmeldinger, telefoner og mail har vært svært lovende, sier Larsen.

- Det virker som at mange har blitt gira på å være med på Island Games, sier han.

Nå vil de derfor prøve på nytt med et informasjonsmøte torsdag 7. desember.

- Dette er åpent for alle som er nysgjerrig på å høre mer om Øylekene. Vi har mange planer for satsingen fremover, sier Larsen.

- Det viktigste er ikke å vinne, men at man tar det seriøst og trener før mesterskapet. Vi ønsker ikke å ha med oss ferieturister, sier han.


Annonser
Annonser