°C
Annonser
tare-tareskog

Stor interesse for å lage mat av tare

Frøya videregående skoles tare-workshop slår an. Allerede fullbooket, men Asgeir Johansen lover flere muligheter for interesserte som vil lage matretter med og av tare..

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

Foto: Miljødirektoratet

Havet gir enorme muligheter når det gjelder matproduksjon, og når det gjelder laks så er Frøya i førersetet. Og antall bruksmuligheter og retter laget av og med laks vokser stadig. Men nå står et nytt produkt for tur, tare. For rundt Frøya finnes det store mengder tare, et matprodukt som fortsatt har en vei å gå i Norge. Og det har Frøya videregående skole tenkt å gjøre noe med.

Samarbeid

For tirsdag 19 april inviterer Frøya videregående skole, OI Trøndersk mat og drikke og Seaweed Energy Solutions til workshop og temaet er akkurat tare.

-Målet er å utforske retter med fersk tare, forteller fagleder Asgeir Johansen ved Frøya videregående skole. Han forteller at alle de 20 plassene allerede er booket, og at hele ni elever fra restaurant og valgfag også er blant deltakerne på workshopen

Topp interesse

Frøya videregående har sendt ut invitasjon til hoteller i regionen, og utvalgte spisesteder i Trondheim, og interessen har altså vært upåklagelig.

-Dette er første gang vi arrangerer en slik workshop, så dette er en slags pilot, forteller Johansen. Han legger til at dette ikke blir en engangsforeteelse.

-Vi ønsker å arrangere flere slike, og vil da gå ut å invitere mer åpent med invitasjoner, sier han og lover flere slike workshops.

Kunnskap fra Korea

På workshopen skal de ha et prøvekjøkken hvor deltakerne både skal prøve ut og utvikle matretter med akkurat tare som ingrediens.

Arrangørene lover dryppende ferske råvarer fra Frøya skal kombineres med superfersk kunnskap fra ekskursjoner til Sør Korea, et land der tare har vært en del av kostholdet i mange år. Målet er å produsere mat og oppskrifter som kan prøves ut både i restauranter og hjemme

Annonser
Annonser