Frøya nyheter

30.10.2020 °C m/s
Annonser
20201014 143412

Stor giverglede hos lokale bedrifter

Ordfører Kristin Strømskag og de andre politikerne i formannskapet ble møtt av generøsitet hos lokale bedrifter, da de ringte rundt for å samle inn penger til TV-aksjonen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Frøyabedriftene viser stor støtte til årets TV-aksjon. Frøyapolitikerne samlet inn over 100.000 kroner på sin årlige ringerunde til næringslivet.

- Det er steike bra, sier varaordfører Knut Arne Strømøy (SP), aksjonsleder på Frøya.

- Vi er fortsatt ikke helt i mål med ringerunden, men i skrivende stund har vi samlet inn 237.500 kroner, inkludert 100.000 kroner fra Salmar og 35.000 kroner fra Frøya kommune, opplyser han.

- Gavmildheten er helt enorm. Vi får ikke nei fra noen. Både store og små bedrifter vil gi etter evne, sier Strømøy.


- Veldig fin tradisjon

Den årlige ringerunden har blitt en god tradisjon for formannskapet på Frøya. Hvert år setter politikerne av litt tid til å ta en ringe rundt for å be om bidrag til TV-aksjonen.

Alle syv formannskapsmedlemmene får hver sin liste og ringer til bedrifter i kommunen.

- Det er en veldig fin tradisjon. Vi er glade for at vi kan være med på å bidra til en god sak, sier ordfører Kristin Strømskag (H).Vil bekjempe plast i havet

TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs (Verdens naturfond) arbeid for å bekjempe plast i havet.

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Målet er å redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene.

Det er et tema Frøya er svært engasjert i.

Det vises også på bidragene fra de lokale bedriftene.Digital bøssebæring

Årets TV-aksjon går av stabelen 18. oktober. På grunn av Covid-19-pandemien er den fysiske bøsseaksjonen byttet ut med digital bøssebæring.

Det betyr at man allerede nå kan gi sitt bidrag til TV-aksjonen.

Her finner du Frøya kommunes bøsseinnsamling.Annonser
Annonser