Frøya nyheter

19.06.2019 °C m/s
Annonser
Pia Ohren Frisklivssentralen Folkehelseuke

Stolt over barnas engasjement for folkehelse

Frisklivskoordinator Pia Kathrine Espnes Ohren er svært fornøyd med engasjementet rundt Folkehelseuka 2018, særlig med aktiviteten i skolene og barnehagene.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Hele forrige uke var temaet «Vær raus» synlig i frøyasamfunnet. Folkehelseuka 2018 gikk av stabelen og det private, offentlige og frivillige var engasjert i å vise frem alle arenaene Frøya har å møtes og være aktive på. 

- Jeg synes at årets Folkehelseuke har gått veldig bra. Jeg følte at vi klarte å få med omtrent hele frøyasamfunnet, sier frisklivskoordinator Pia Kathrine Espnes Ohren.

- Det er veldig positivt at skoler og barnehager har begynt å melde seg på. De har virkelig hatt fokus på å være raus denne uka, sier hun.

- Noen har vært ute og møtt naboene sine, andre har hatt kreative prosjekter på skolen og noen har hatt en helt spesiell læringsplan denne uka. Vi er svært imponert, sier Espnes Ohren.

- Barna har virkelig hatt fokus på folkehelse. Det er veldig viktig!
Mange har prøvd noe nytt

Det har vært mye aktivitet på planen gjennom hele folkehelseuka. Både volleyball, seniordans, fotball, turer, svømming, klatring, ridning, håndball, korøving, timer på Maxtrim og kajakkpadling, for å nevne noe.

- Det har vært nye folk omtrent på alle aktivitetene. Det er kjempegøy å høre. Målet vårt er å få flere til å tørre å prøve nye ting, sier frisklivskoordinatoren.

- Det kan se ut som at alt ved folkehelseuka handler om aktivitet, men det handler like mye om å gi folk en plass å gå til. At man skal prøve nye ting og bli en del av et fellesskap. Det er det viktigste, sier hun.

- Folkehelseuka handler vel så mye om psykisk helse som fysisk helse.

- Jeg har selv forsøkt å være innom de fleste aktivitetene og kan si at jeg ble helt svett av å løpe rundt. Det er utrolig mye som skjer på Frøya. Jeg blir så stolt, smiler hun.

- Målet er at vi skal bli enda flinkere til å benytte oss av det, sier Espnes Ohren. 
Håper at tradisjonen fortsetter

Årets folkehelseuke var den andre i rekken. Nå håper Espnes Ohren at det er en tradisjon som er kommet for å bli på Frøya.

- På sikt håper vi at det skal gå av seg selv. At alle skal tenke at førsteuka i oktober er Folkehelseuka på Frøya, sier hun. 

- Vi skal fortsette å få med flere og flere slik at hele frøyasamfunnet er involvert etter hvert, smiler frisklivskoordinatoren.

- Takk til alle som bidro til denne uka i år! Det ble kjempebra!Annonser
Annonser