°C
Annonser
20210910 130614

– Stolt av ungdommens Pride-engasjement

Ordfører Kristin Strømskag (H) er glad for at frøyaungdommen er engasjert i å feire åpenhet, mangfold og kjærlighet.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Jeg er stolt og rørt av å se alle dere samlet her i dag. Ungdommens positive Pride-engasjement er utrolig flott å se, sier frøyaordfører Kristin Strømskag (H), og ser utover folkemengden.

Foran henne står barn og voksne med regnbueflagg i hendene og i kinnene. Det er tydelig at Pride-markeringen har kommet for å bli på Frøya.

- Til neste år skal vi samles igjen. Da er det tredje gang - og en tradisjon. Vi skal fortsette å feire mangfoldet i samfunnet vårt. Det er noe av det vi markerer med Pride i dag, sier Strømskag.Det var mange som samlet seg på torget fredag ettermiddag.


LES OGSÅ: Intervju med Wraylee Hansen: - Det viktigste er å være meg selv


- Likegyldighet er skummelt

I dag, fredag 10. september, markerte Frøya kommune Pride - for andre gang i historien.

Det ble gjort ved å heise regnbueflagget i Sistranda sentrum, ved kommunehuset og utenfor skoler i kommunen.

- Flagget representerer respekt, toleranse, likeverd, fellesskap, solidaritet og samhold - og ikke minst friheten til å definere egen identitet, kjærlighet og seksualitet, sa Strømskag.

- Likegyldighet er skummelt. Det er skummelt i skolegården, i arbeidslivet, i politikken og i samfunnet generelt. Vi ønsker gjennom denne markeringen, ikke å være likegyldige, men å ta et aktivt standpunkt; et verdivalg, sa frøyaordføreren.Politi og ambulansetjenesten stilte også opp for å vise sin støtte til Pride-arrangementet.Sigurd Vie holdt appell på vegne av Frøya ungdomsråd.


- Må stå for visjonen vår

Pride er også en del av Frøya kommunes folkehelsesatsing.

- Det trengs ei hel øy for å oppdra et barn. Målet for Øya-prosjektet er å bygge trygge og robuste barn og unge med god helse, begynner Strømskag:

- Vi vet at vi har lyktes med det store samfunnsprosjektet vårt, når alle føler seg sett og kjenner på mestring i lokalsamfunnet vårt - og ingen kjenner på utenforskap, sa frøyaordføreren.

- Pride-markeringen er et viktig steg på veien til å nå det målet!

- Kraft og mangfold er Frøyas visjon. Nå har vi mulighet til å vise at vi står for visjonen vår. Det må vi gjøre hver eneste dag - ikke bare i dag, sa Strømskag.
Mari Johanne Gaustad Hagen (populært kalt Mari Jones) imponerte sammen med Maciej Karpinski på piano. De fremførte «A change is gonna come».


Annonser
Annonser