Frøya nyheter

23.08.2019 °C m/s
Annonser
Flagg Protest Vindkraft FOTO: Petter Vidar Vågsvær

Stille protest med norske flagg

Vindkraftmotstanderne har plassert ut over 1200 norske flagg i Nessadalen. De viser en stille protest mot gravingen som begynte tirsdag kveld.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Tirsdag kveld begynte gravingen i Nessadalen. Arbeidet med Frøya vindkraftverk er offisielt i gang. Det førte til tårer, sinne og fortvilelse hos de mange vindkraftmotstanderne på Frøya.


- Vi flagger i sympati

Reaksjonen deres var en stille aksjon. De plasserte over 1200 flagg i terrenget for å vise sin protest mot det som skjer i Nessadalen.

- Flaggene symboliserer verdien på naturområdet de er i ferd med å ødelegge. Vi er spent på om de viser respekt for det norske flagget, eller bare graver over de, sier Lene Dahlø Skarsvåg i aksjonsgruppen Nei til vindkraftverk på Frøya.

De flagger i sympati med naturen; Både fauna, dyreliv og mennesker som mister nærnaturen.

- Vi flagger spesielt for alle fugleartene som hekker i området på denne tiden. De fortjener også respekt, sier Skarsvåg.

- Vi mener at det er Trønderenergi som bryter loven - ikke vi. De bryter plan- og bygningsloven og naturmangfoldsloven, sier hun.


Vindkraftsaken fortsetter

Det gikk ikke mange timer fra vindkraftmotstanderne jublet over at formannskapet på Frøya bestemte seg for å kjempe for å få gjort om på fylkesmannens vedtak, før de var på plass ute i Nessadalen for å vise sin protest mot at Trønderenergi startet gravingen i området.

Fylkesmannen har omgjort Frøya kommunes vedtak om øyeblikkelig byggestans i vindkraftsaken. Dermed har utbygger igjen fått tilbake dispensasjonen til å bygge i området.

Frøyapolitikerne har nå sendt krav om omgjøring av fylkesmannens vedtak til Kommunal- og Moderniseringsdepartementet.

Vindkraftmotstanderne på Frøya har bedt Trønderenergi om å vente med gravingen inntil saken er ferdig avklart.

Utbyggeren ser imidlertid ingen grunn til å vente. Dermed vil protestene fra vindkraftmotstanderne fortsette.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Byggestart Trønderenergi Aksjon Gå Sakte 1 Tirsdag kveld holdt aksjonsgruppen en gå-sakte-aksjon foran transporten til boreriggen som skulle plasseres i anleggsområdet i Nessadalen. Politiet var til stede for å sørge for at alt gikk trygt for seg.. FOTO: Lena Jørgensen


- Et symbol på Norge og grunnloven

Onsdag morgen var over 1200 norske flagg plassert rundt omkring i naturen i Nessadalen. Det var litt av et syn.

- Vi synes at det som skjer i naturen vår er helt forferdelig. Det er fryktelig trist. Det går på folkehelsa løs, sier Astri Reppe i aksjonsgruppen Nei til vindkraftverk på Frøya.

- Flagget er et symbol på Norge og på grunnloven. De står der som et symbol på at det utbygger gjør er å gå løs på den norske grunnloven. Det er mange lover som blir satt til side for energiloven. Det er ikke riktig, sier Reppe.

- Det er også en positiv markering for alle vindkraftmotstandere. Flagget er et positivt symbol. Det viser at vi ikke gir oss, sier hun.Annonser
Annonser