Frøya nyheter

28.01.2020 °C m/s
Annonser
Håvard Holte Os Mausund Oppvekstsenter Virksomhetsleder Rektor

Sterk elevvekst på Mausund

Mausund oppvekstsenter tar imot hele 25 prosent flere elever til skolestart denne uken. Det gleder virksomhetsleder Håvard Holte Os.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Vi opplever en formidabel prosentvis elevtallsøkning. Med fire nye elever går vi fra 16 til 20 elever på oppvekstsenteret, sier Håvard Holte Os.

- Det er en økning på 25 prosent. Det er ganske utrolig, smiler han.

Etter flere år med en gradvis nedgang i elevtallet på Mausund oppvekstsenter, er det endelig tilvekst til skolen. Det er viktig for at skolen skal overleve.

- Vår utfordring nummer én er synkende elevtall. Derfor er det veldig godt at det kommer flere nye elever til skolen vår, sier Holte Os.


Veldig bra for det sosiale miljøet

De nye elevene fordeler seg på fire ulike klassetrinn; 1.klasse, 2.klasse, 7.klasse og 9.klasse.

- Det er veldig bra for det sosiale miljøet på skolen. Få elever gjør at det utfordrende å opprettholde en skole på Mausund i det hele tatt, men det gjør det også utfordrende å skape et stort nok miljø for barna som går her, forteller Holte Os.

- Fire nye elever vil ha mye å si, sier han.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Mausund Oppvekstsenter Hoppetau Hopp For Hjertet 2 FOTO: Arkivfoto fra Mausund oppvekstsenter.

Uviss fremtid for skolen

På tross av de fire nye elevene som begynner på oppvekstsenteret på torsdag, vet virksomhetslederen at sannsynligheten er stor for at nedgangen i elevtallet vil fortsette i årene som kommer.

- Dersom ting fortsetter slik det har gjort vil det bli færre elever på skolen i de kommende årene. Det blir færre og færre på Mausund som er i kjønnsmoden alder, for å si det sånn. Det må skje noe, smiler Holte Os.

- Hva som skal skje med skolen i fremtiden er et politisk spørsmål. Men vi håper selvsagt at det vil settes inn tiltak som gjør at flere flytter til Mausund, sier han.

Planer for folkehøgskole på Mausund kan for eksempel få stor betydning for hele øysamfunnet.

- Vi kan ikke spå hva som vil skje i fremtiden, men vi er veldig glade for den utviklingen vi ser i dag. Det er veldig positivt for skolen, sier virksomhetslederen.
Annonser
Annonser