°C
Annonser
Hjorten Hotell Hitra

Stenger hotellet på ubestemt tid

Frøyastyrte Hjorten hotell på Fillan korona-stenger dørene på ubestemt tid. Det betyr permittering av 15 ansatte. – En beklagelig situasjon vi skulle vært foruten, sier daglig leder Stig Bremnes.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Hjorten hotell stenger dørene på grunn av Covid-19. Det melder hotellet på Facebook, fredag 15. januar.

- Vi må dessverre stenge hotellet på ubestemt tid, sier Stig Bremnes, daglig leder ved Hjorten Hotell.

- Årsaken er koronasituasjonen. Det er for lite overnatting til å holde hotellet åpent. I tillegg anbefales ikke folk til å gå ut og spise - og det er skjenkestopp på ubestemt tid. Da er det ikke grunnlag for å holde hotellet åpent, sier Bremnes.Må permittere 15 ansatte

Dette er andre gang hotellet velger å stenge dørene på grunn av koronasituasjonen. Forrige gang var våren 2020. Denne gangen er det ikke kun smitteverntiltak og restriksjoner som ligger til grunn.

- Den lokale koronasituasjonen på Hitra gjør også at vi velger å stenge dørene. Vi ønsker ikke å bidra til mer smitte, sier Bremnes.

Det er likevel med tungt hjerte at de velger å stenge hotellet.

- Det verste med stengingen er at vi må permittere alle 15 ansatte ved hotellet. Det er tungt, sier Bremnes.

- Men vi skal komme strengt tilbake, når koronasituasjonen tillater det. Vi åpner ikke dørene før situasjonen har bedret seg.Store økonomiske ringvirkninger

Økonomisk er koronasituasjonen et mareritt for hotelldriverne.

- Det har store økonomiske ringvirkninger. Det er ikke til å legge skjul på. Særlig utfordrende er det fordi vi nettopp har begynt å bygge opp hotellet, sier Bremnes.

- Det er en beklagelig situasjon vi skulle vært foruten. Men det er ikke noe vi får gjort noe med, og vi er mange i samme båt, sier han.

- Vi får håpe at situasjonen bedrer seg og at vi snart kan åpne dørene igjen!


Annonser
Annonser