°C
Annonser
DSC 5937 (800x533)

Starter kreativt korps

Nordskag og Kverva grendelag har gått sammen med Frøya kulturskole og laget et nytt musikkskoletilbud til alle musikkinteresserte frøyværinger.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser- Korpset skal være kreativt, og vi skal inkludere flere enn de standard messinginstrumentene som er mest vanlige i korps. Her kan vi ha med banjo, trekkspill, gitar og lignende. Det er veldig spennende å koble de forskjellige instrumentene sammen, sier Gerhard Rooker, som skal være dirigent i det nye korpset.- Som nederlender så høres ordet korps veldig militært ut. Dette skal være en samlingsplass for musikkinteresserte folk, der vi skal spille mange forskjellige instrumenter og ha det trivelig sammen, sier Gerhard. Lager liv i korpsmiljøetNordskag og Kverva grendelag og Frøya kulturskole har altså gått sammen om å starte opp et nytt korps på Frøya. Nordskag grendakorps er et underprosjekt for Frøya skolekorps, og skal være et blandakorps for alle fra barn i skolealder til pensjonister.- Det skal ikke være to konkurrerende korps her på Frøya. Totaliteten er at det blir et stort korps, og vi håper å få skape litt liv i korpsmiljøet, sier rektor ved Frøya kulturskole, Toril Antonsen Aae.For å få flere til å spille i korps har de nå startet det de mener er et lavterskeltilbud.- Det vil bli mye lek, veldig uformelt, og mye forskjellig musikk. Vi tenker at det er større prestisje i å melde seg inn i et voksenkorps. Her har du mulighet til å spille med barn og barnebarn. Korpset er for barn i skolealder og oppover, så kravet er vel at de må være gamle nok til å gå i alle fall, ler Toril. 

Gerhard Rooker, Ronny Brattland og Toril Antonsen Aae oppfordrer store og små til å slenge seg med. Et samlingspunktLeder i Nordskag og Kverva grendelag Ronny Brattland håper at det nye korpset kan bli et samlingspunkt for Nordskaget.- Det er ingen grunn til ikke å bli med på dette. Her håper vi at vi får samlet barn og voksne, folk med norsk og utenlandsk opprinnelse, og at vi kan ha det sosialt og trivelig, sier Brattland.Men på tross av at det snakkes mye om Nordskaget åpner de også for at andre frøyværinger kan være med i korpset.- Det er ikke sånn at hvis du bor utenfor grenden så er du ekskludert. Det er åpent for alle, men det er på Nordskaget korpset kommer til å holde til, sier Antonsen Aae. Premiere for korpsetDe har lenge jobbet med ideen om å skape et slikt korps på Nordskaget, men så kom flyttingen av elever til Nabeita, og etter det har det blitt utsatt. Nå håper de at folk melder seg på til å bli med allerede i slutten av januar, slik at de er klare for å opptre i løpet av året.De ser for seg åpningen av det nye oppvekstsenteret i månedsskiftet november/desember som premieren for korpset. Etter det håper de at de kan spille i mange ulike sammenhenger.- Vi håper at dette korpset vil bli brukt til juletrefester, Sankthans, grendefester, i tillegg til 17.mai og lignende, sier Toril.   Åpent for alleDet nye korpset trenger folk i alle roller, både på instrumenter og som frivillige hjelpere. Dersom du har et instrument så må du gjerne ta det med, hvis ikke så stiller de med en god del instrumenter.- Dersom du har lyst til å komme og se og høre på, steke vafler eller blande saft, så er du også hjertelig velkommen, sier dirigent Gerhard.Han har drevet med aspirantopplæring tidligere, så her er det muligheter for de svært uerfarne også.- I dette korpset skal det være åpent for alle, og terskelen skal være lav. Det er aldri for sent å lære seg noen nytt, smiler Antonsen Aae. NB! Første korpsøving er tirsdag 27.januar kl. 18 i Nordskaget/Kverva grendahus på Strømskaget.


Annonser
Annonser