Frøya nyheter

06.07.2020 °C m/s
Annonser
Hans Petter Og Kari Thue

Starter vindkraft turne på Frøya i dag

De har kjempet mot vindturbiner på Haramsøya. Nå drar ekteparet Hans Petter og Kari Thue fra Sunnmørsøya på en kjøretur i Norge for å mobilisere mot "vindterror" og vindkraftutbygging i Norge.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser


Ekteparet Hans Petter og Kari Thue fra Haramsøya har engasjert seg voldsomt i kampen mot utbygging av vindturbiner på øya si, og også vindkraftutbyggingen generelt.

Hans Petter ble kjent da han parkerte bilen sin og satt inni med låste dører for å stoppe gravemaskinene som skulle starte arbeidet med vindkraftverket på Haramsøya.

På samme måte som Frøya markerte han sin motstand. Men bilen ble bare flyttet vekk, da utbyggerne kom på stedet.

Kari på sin side sultestreiket for å stoppe turbinene. Uten at det hjalp.

Men det har ikke stoppet Thue-ekteparets kamp. Fredag leverte de 22.000 underskrifter fra folk som krever stans i utbyggingen til statsråd Tina Bru på Stortinget. Nå skal de på tur for å vekke folk, og allerede i dag kommer de til Frøya.


Start på Frøya i dag

For å lage enda mer blest om kampen mot vindkraftverk i uberørt norsk natur, har ekteparet bestemt seg for å dra på en tur i store deler av Norge, for å få folk med i kampen.

Målet med sommerkampanjen er som de to sier, å reise det norske folk opp mot uretten og vindterror. Og si ja til livskvalitet.

Og hva er vel mer naturlig enn at turen starter ved motstandens vugge, Frøya. Det skjer allerede i dag klokka 17.

Her vi de to nei -bastionene Frøya og Haramsøya forenes sin kamp og vil samle landet til en avgjørende felles kampanje mot vindindustrien og deres støttespillere.

Trolig blir møtet i motstandernes leier i Nessadalen, men den lokale Facebook-gruppen mot vindkraft på Frøya, vil gi mer informasjon om hvor, samt innhold og program, sier de to.Thues Bil Haramsøya Han satt pal i bilen i mange døgn, før den ble fjernet med makt. Kona Kari har sultestreiket mot vindturbinene på Haramsøya.


Målet er Stortinget


De to skal kjøre i Sør-Norge denne gang, og vil ha alt fra timesstopper til kvarters pauser der lokale grupper legger til rette for det.

Da gjerne med små lokale arrangementer som begynner 30 minutter før turné ankommer.

Fra Frøya går veien videre via Orkanger til Kristiansund. Neste dag står blant annet Molde, Ålesund, Ørsta og Volda på timeplanen.

Turen går videre til Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand.

De fleste byer på Østlandet skal besøkes før det hele avsluttes med et arrangement foran Stortinget 9 juli.

Ja til livskvalitet, nei til vindterror kommer til å prege landet de neste ukene. Senere står Nord-Norge for tur også. For målet er å stoppe utbyggingen i norsk natur.


Annonser
Annonser