°C
Annonser
The-julekalender

Sprenger rekorder med «The Julekalender»

Tore Johansen, Erling Mylius og Ivar Gafseth i Travellin’ Strawberries er publikumsyndling, selv 25 år etter TV2 sendte «The Julekalender» for første gang. På lørdag spiller de for et kapell fylt til randen på Mausund.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

"Yeah, it's good to be a nissemann". «The Julekalender»-trioen Tore Johansen, Erling Mylius og Ivar Gafseth i Travellin’ Strawberries kan være fornøyd før julekonserten på Mausund på lørdag.

- Vi satte opprinnelig tak på antall publikummere til 125, men billettene ble utsolgt på bare fem dager, sier Joar Johansen, leder i Mausund IL.

- Vi har klart å øke kapasiteten til 155, slik at flere skal få med seg konserten. Men nå er det stopp. Billettene er utsolgt. Vi har ikke plass til flere, sier Johansen.

- Det har aldri vært flere enn dette på konserten, smiler han.


- Gled dere til "O'Helga Natt"

Julekonserten til Mausund IL har blitt en svært populær tradisjon i førjulstiden. Etter at Børge Pedersen, Therese Ulvan og den syngende presten Thormod Høyen, har sunget julen inn i Måøy kapell, er det nå mennene bak «The Julekalender» som skal ta over i år.

- Vi var litt spente på hvordan det ville slå an, men det viser seg at det blir en suksess. Det går an å endre på tradisjonene, så lenge man leverer kvalitet, sier Joar og smiler.

Travellin' Strawberries er ute på jubileumsturné og skal synge en kombinasjon av låter fra «The Julekalender» og andre kjente julesanger.

- Det er bare å glede seg til "O'Helga Natt". Tore Johansen har en gåsehud-fremkallende stemmeprakt, sier Johansen.


- Mer enn en julekonsert

Før konsertopplevelsen i kapellet blir det som vanlig lunsjbuffet i idrettshuset. Det har blitt en viktig del av tradisjonen.

- Vi ser at flere og flere utenfra velger å komme til Mausund for å komme i god julestemning. Det har blitt et populært konsept, sier Johansen.

- Jeg tror det er på grunn av det lille ekstra vi legger i det. Man får mer enn en julekonsert, sier han.Annonser
Annonser