Frøya nyheter

27.05.2019 °C m/s
Annonser
Eirin Greve Hilde Brevik

-Slipper å dra til byen for å handle

Eirin Greve og Hilde Brevik er takknemlige for at man finner det meste man trenger i butikkene på Frøya. Sjekk ut Frøya.nos «fem på Stjernesenteret»: Hvor viktig er lokal handel for deg?

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Det beste med de lokale butikkene på Frøya er at jeg slipper å dra inn til byen for å handle, sier Eirin Greve.

Frøya.no møter henne på B-Young på Stjernesenteret. Her har hun flere fargerike klesplagg i hendene. Det går mot vår i butikkene.

- Man finner kanskje ikke alt man leter etter i de lokale butikkene, men jeg synes at det er et veldig godt utvalg. De er gode til å ta inn varer, sier hun.- Støtt butikkene, før de forsvinner

Denne uken feirer B-Young tiårsjubileum på Frøya. Derfor tok lokalavisa en tur på senteret for å prate med noen av kundene for å høre hvor viktig lokalhandelen er for dem.

Første stopp var hos jubilanten B-Young.

- Det er viktig å støtte opp de lokale butikkene, hvis ikke forsvinner de. Jeg prøver å handle lokalt når jeg kan, sier Hilde Brevik og Eirin Greve.

De synes at det er langt bedre service i de lokale butikkene enn på større steder. I tillegg legger de vekt på muligheten til å få hjelp.

- Hvis noe du kjøper i byen blir ødelagt er det langt å dra for å få hjelp, sier Eirin.

- Utvalget er selvsagt bedre i storbyer, men vi har det meste vi trenger utpå her. Jeg synes butikkene er flinke, sier Hilde.

Før de fortsetter å handle kommer Eirin med et tips til de handelsstanden på Frøya og Hitra:

- Jeg synes det er litt dumt at man har de samme butikkene på Frøya og Hitra. Det hadde vært enda bedre utvalg dersom man hadde tenkt litt på tvers av øyene, sier hun.Artikkelen fortsetter under bildet:

Magna Eliasen Magna Eliasen fant nøyaktig det hun var på utkikk etter hos Bokormen.

- Greit å ha butikker i nærheten

I nabobutikken Bokormen møter Frøya.no Magna Eliasen. Magna er opprinnelig fra Færøyene, men har bodd på Frøya siden 2007.

- Jeg kommer fra en plass à la Mausund. Jeg er godt fornøyd med det lokale tilbudet på Frøya. Det er viktig at vi har muligheten til å handle lokalt, sier hun.

- Det er ikke sånn at jeg kun handler på Frøya, men jeg prøver å benytte meg av de lokale butikkene når jeg kan, sier Magna.

- Jeg synes at det er veldig greit å ha butikkene i nærheten. Da er det viktig at man bruker dem!

- Det jeg ikke finner her, sparer jeg til byturer, forteller hun.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Joakim Lund Teigås Janniche Lund Teigås Joakim og Janniche Lund-Teigås synes tilbudet på Frøya har blitt veldig bra de siste årene.


- Imponerende godt tilbud

Inne hos Livlige Rom står Joakim og Janniche Lund-Teigås med et gavekort i hånden. De smiler fra øre til øre når de får spørsmål om det lokale tilbudet på Frøya.

- Vi driver en lokal bedrift selv og er opptatt av å støtte opp om den lokale handelen. Det er imponerende at vi kan ha et så godt tilbud på Frøya, sier Janniche Lund-Teigås.

De driver gård og rideskole. Derfor må de handle spesialutstyr utenfor kommunen. Utenom det holder de seg mest mulig til lokal handel.

- Det eneste jeg savnet før var apoteket. Nå har vi jo fått det også, smiler hun.

- Vi har alle lavpriskjeder og godt utvalg på mat. Vi har klesbutikker, interiørbutikk, optiker, vinmonopol, frisør, tannlege, legevakt, spisesteder, cafeer og alt mulig. Hva mer kan man ønske seg?, spør Joakim og smiler.

- Vi er veldig fornøyd med tilbudet på Frøya. Vi savner ikke bylivet. Vi føler at vi har det vi trenger her, sier paret.


Annonser
Annonser