Frøya nyheter

19.10.2019 °C m/s
Annonser
Øylekene 2017 Island Games Åpningsseremoni 2

Slik skal Frøya få til en stor tropp i 2021

Øylekene er godt i gang på Gibraltar, men Frøyas tropp er ikke til stede. På grunn av bare én påmeldt utøver måtte Frøya takke nei til årets Island Games. Nå vil IGA-styret sørge for at dette aldri skjer igjen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Frøyatroppen rakk så vidt å komme hjem fra Øylekene på Gotland i 2017, før veien mot Island Games på Gibraltar var klar. Det skulle bli tøffere satsing inn mot Island Games 2019.

Seks måneder før stilte styret i IGA Frøya krav til at utøverne måtte forplikte seg til å melde seg på til Øylekene. Da var det kun én utøver som sa ja.

Dermed måtte Frøya trekke seg fra årets Island Games. Det er ikke populært. Blir ikke Frøya med i 2021 kan de få kniven på strupen. Det skal IGA-styret på Frøya sørge for å unngå.

- Vi må få hele idretten til å dra i samme retning. Vi må få med klubbene og Idrettsrådet på satsingen. Det er der vi har gjort feil, mener Frode Larsen, leder i IGA Frøya.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Frode Larsen Frøya Kommune Island Games Frode Larsen har stor tro på at de skal få med en stor tropp til Island Games på Guernsey i 2021.

Må bestemme seg allerede nå

Årsakene til at frøyatroppen endte med kun én utøver til Island Games på Gibraltar er flere. En av hovedårsakene er at flere av Frøyas hovedidretter, som fotball og golf, ikke er med i år. Det gjør at Frøya har vesentlig færre utøvere å sende.

I tillegg er egenandelen vesentlig større i år. Der ønsker Larsen å være føre-var:

- Hvis man bestemmer seg for å bli med på Øylekene på Guernsey i 2021 allerede nå har man halvannet år på å få inn penger. Da kan man redusere egenandelen en god del, sier lederen i IGA Frøya.

- Sammen med de ulike klubbene kan vi jobbe for å få inn penger gjennom dugnader og sponsing. På den måten kan det bli billigere å delta, sier han.

- Vi tror nøkkelen for å få en stor tropp er å få ned egenandelen. Da må vi ha hjelp fra idretten, sier Larsen.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Øylekene 2017 Island Games Åpningsseremoni 15 Frøya sendte en bra tropp til Island Games på Gotland i 2017.


Flere idretter som passer frøyværingene

Tanken er å ha møter med Frøya idrettsråd og klubbene for å finne en måte å koordinere satsingen inn mot de neste Øylekene i 2021.

Der håper Larsen at Frøya kan stille med en stor tropp.

- På Guernsey er det mange flere idretter som passer oss frøyværinger. Da er det friidrett, basketball, sykling, fotball, golf, skyting, bordtennis, triathlon og mye mer, forteller han.

- I tillegg er det en ny gren; bowls. Det er en britisk presisjonssport som minner om boccia. Det hadde vært gøy å få med noen på å delta i det, smiler Larsen.

- Basert på idrettene vi kan være med på bør vi få til en bra tropp, mener han.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Lagbilde Frøya Fk Øylekene 2017 I 2021 er fotball tilbake på programmet. Kanskje Frøya får til å sende både et herrelag og et damelag?

- Ubeskrivelig opplevelse

Larsen oppfordrer alle som er interessert i Island Games til å sjekke ut IGA Frøyas Facebook-side. Der vil det komme informasjon frem mot konkurransen om to år.

- Vi kommer til å arrangere et interessentmøte i september/oktober. Da håper vi at mange møter opp, sier han.

- Frøya er veldig heldig som for lov til å være med på Island Games. Det er en ubeskrivelig opplevelse å delta i et så stort mesterskap med flere tusen utøvere fra over 20 forskjellige øyer, sier Larsen.

- Bare se på Hitra. Vi ser at skytterne der tar medalje på medalje nå. Det bør jo være inspirerende, smiler han.


Annonser
Annonser