°C
Annonser
Øyvor Helstad Miljøkonsulent Frøya Miljø

Slik setter Frøya fokus på miljø

Tur med Miljøagentene, demonstrasjon av oljesøl-opprydding, kunstutstilling, strandrydding og mye mer; Miljøkonsulent Øyvor Helstad er klar for Frøyas første miljøuke.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

FOTO: Hasse Lossius/Hitra-Frøya Lokalavisa AS


På mandag er det klart for Frøyas alle første miljøuke; med tema marin forsøpling. Nå er programmet spikret. Miljøkonsulent i Frøya kommune er godt fornøyd med det de har fått til:

- Jeg tror vi har fått til et godt program for både små og store. Målet er at det skal bidra til økt kunnskap om marin forsøpling og at vi skal skape enda mer engasjement, sier Øyvor Helstad i Frøya kommune.

- Frøyværingene har allerede vært utrolig dyktige til å rydde søppel, men vi trenger enda mer hjelp. Vi håper at mange blir med på strandrydding i miljøuka, sier Helstad.Rydd sammen med Mausund feltstasjon

Miljøuka har oppstått som et resultat av ordfører Berit Flåmos initiativ til å gjøre mer enn å ha en strandryddedag i kommunen. Flåmo var knust etter at hvalen på Sotra ble funnet med plast i magen. Ordføreren mente at Frøya kommune burde gjøre mer. 

Dermed så har administrasjonen jobbet for å skape en engasjerende uke som skal skape bevissthet rundt problemstillingen.

- Det er en blanding av faglig innhold og aktiviteter. Vi håper så mange som mulig tar del i programmet. Det vil være spennende og lærerikt for alle, sier miljøkonsulent Helstad.

Mausund feltstasjon stiller med båter og mannskap på Dyrøya (rett overfor fergeleiet) fra mandag til torsdag klokken 09:00. Her kan man bli med dem ut på strandrydding.

- Ta med deg naboen og bli med gjengen ut på øyene. Det blir garantert en flott opplevelse, sier hun. 


Artikkelen fortsetter under bildet:

Mausund Feltstasjon Ungdommer Høstferie 5 Mausund feltstasjon rydder kysten for søppel. I neste uke kan du bli med.Åpning med musikk og kunstutstilling

Miljøuka starter med åpning av Kystmuseets nye utstilling «Havet – i en tynn tråd?» i Frøya Kultur og kompetansesenter på mandag ettermiddag. 

Utstillingen handler om den syntetisk plastbaserte tråden som vi er blitt så avhengig av, og hva den gjør med fugleliv, fisk og havet. 

Her vil det bli faglige innslag fra Hans Jakob Farstad og musikk fra Sistranda mannskor. Ordfører Berit Flåmo presenterer miljøuka og det blir lett servering.

- Det kan hende at vi får besøk av Kystvakta Njord på mandag formiddag, men det er avhengig av hvilke oppdrag de får. Følg med på nettsiden til Miljøuka for oppdateringer, sier Øyvor.Bli med Miljøagentene på tur

På tirsdag inviterer Miljøagentene barn i alderen 8-13 år med på tur ut i Frøyas skjærgård. De skal gå i land på en strand med mye søppel, og prøve å finne ut hva ting er, hvor gammelt det er og hvor det kommer fra.

- Her er det bare å melde seg på. Barna skal ta bilder som skal bli til en fotoutstilling i Frøya kulturhus. Det blir veldig spennende, sier Helstad.

- Ta kontakt med Dagrun Beate Skarsvåg innen mandag 28.mai for påmelding, sier hun. 
Fullpakket program

Frøya brann- og redning skal demonstrere opprydding av oljesøl på Siholmen på onsdag. Her vil barna også få mulighet til å kjøre en tur med brannbilen, og kanskje vil Redningsskøyta legge til kai.

Frøya sportsdykkerklubb skal rydde havbunnen rundt Siholmen på onsdag, og besøkende kan få se hva som befinner seg på bunnen av kaia. 

Det blir strandryddedag for kommuneansatte, fotoutstilling og stand på torvet på Sistranda. Hele uken er fullpakket med aktiviteter.

På lørdag åpner Hamos dørene ved gjenvinningsstasjonen på Nabeita. Her blir det åpent for hyggelig prat, morsomme konkurranser og enkel servering. Barna vil også få prøve seg i  renovasjonsbilen og oppdag hvordan Hamos behandler avfall som en ressurs for samfunnet. 

- Vi håper at mange blir med på miljøuka på Frøya! 

Annonser
Annonser