Frøya nyheter

29.03.2020 °C m/s
Annonser
Aksjonister Nessadalen

–Skaper fronter ved å hevde usanne ting

Solfrid Glørstad Sandvik er oppgitt over oppslag i Hitra-Frøya. Her blir vindkraftmotstanderne nok en gang beskyldes for ulovligheter, uten at noen vet hva som egentlig er skjedd, sier Sandvik.

Annonser

Av Solfrid Glørstad Sandvik, Dyrvik

Viser til mandagens sak «Trønderenergi overvåker sine biler og boliger i frykt for vold» i Hitra-Frøya. Her er mitt tilsvar:


Her nevnes krass retorikk, hets, vold ,hærverk og truende bilsituasjoner for Trønderenergi sine ansatte. Det snakkes også om trusler på SMS, e-post, telefoner.

Hvilken vold og hærverk er det snakk om? Hvilke bilsituasjoner ? Hvilke SMS, telefoner, e-post? Er krass retorikk det samme som å bli assosiert med vold?

Her anklages vindkraftmotstandere som helhet før man vet hva som virkelig har skjedd.


Jeg regner med at vi som er uenig i at det skal bygges vindkraftverk på Frøya også har et rettsvern mot å bli urettmessig anklaget for noe man ikke har gjort og heller ikke planlegger å gjøre.

Antagelser og usannheter bør alle holde seg for gode til å sette ut. Dette er stygg ryktespredning. Uten noen form for bevis.

På toppen av det hele « nører» nåværende ordfører under situasjonen med å direkte å henvise til såkalte aksjonister i Nessadalen.

Jeg vil som motstander ha meg frabedt å bli assosiert med vold , hærverk eller hets og jeg tør påstå at det gjelder alle som har vært i Nessadalen , med eller uten gul skjorte.
Det er nettopp det Trønderenergi gjør. Skaper fronter ved å hevde usanne ting. Så hva vil Trønderenergi oppnå med utarbeide såkalte sikkerhetstiltak og gå ut med det offentlig?

Skape sympati blant folk og gå inn i offerrollen? Slik at motstandere, aksjonister blir stadig satt i et dårlig lys.

Sette munnkurv på de som viser motstand?

Eller rett og slett oppkonstruere situasjoner underveis slik at ferdselsforbudet i og omkring anleggsområdet blir opprettholdt?

Til opplysning er det forbudet langt utenfor selve konsesjonsområdet.


NB: Innlegget er redigert da det inneholdt påstander om navngitte personer, som ikke har fått mulighet til tilsvar. Red. anm.)Annonser
Annonser