Frøya nyheter

26.04.2019 °C m/s
Annonser
Frøyatunnelen Dårlig Sikt

Skal legge ny asfalt i Frøyatunnelen

De dype sporene i Frøyatunnelen skal snart være historie. Statens vegvesen har fått klarsignal til å legge ny asfalt i deler av Frøyatunnelen i vinter.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Dekket i frøyatunnelen har fått dype spor. Det er ekstra kritisk i tunneler. Derfor har Statens vegvesen jobbet hardt med å finne midler til å få på plass ny asfalt. Nå har de fått klarsignal.

Byggeleder Even Stølan og overingenior Jan Ivar Rødal i Vegvesenet forteller at midlene ikke tas fra de øvrige asfaltmidlene i øyregionen:

- Vi fikk ikke oversikten før etter endt asfaltsesong og da har vi to millioner til gode som rekker til 1,5 km i tunnelen, sier overingeniør Jan Ivar Rødal til Hitra 24.Håper å få tatt hele tunnelen til neste år

Stølan har ansvaret for asfaltleggingen i hele regionen, og har nylig vært på ny befaring på Hitra og Frøya for å se hva mer de kan få gjort i vinter. 

– Vi er klar over at dekket i begge tunnelene i øyregionen, både Hitratunnelen og Frøyatunnelen begynner å få dårlig dekke med dype spor. I tunneler er dette ekstra kritisk. Vi har jobbet med å finne midler til overs fra ande prosjekter som gjør at vi kan starte med noe av dette allerede nå i høst, sier Stølan til Hitra24.

Byggelederen er klar over at begge tunnelene krever bedre dekke og håper at de gjennom bevilgninger skal få tatt resten i begge tunnelene til neste år.

– Skal vi få gjort dette grundig er det nødvendig at vi har fresemaskin som freser bort det verste av det gamle dekket før vi legger nytt toppdekke, forklarer Stølan.

- I og med at vi er på tampen av sesongen har vi en oversikt over hvordan de andre prosjektene har gått, og denne gangen har vi midler til overs fra et annet prosjekt i Region Midt som sørger for at vi kan bruke dette på asfaltlegging i Frøyatunnelen, sier han. 


Annonser
Annonser