°C
Annonser
Hege Merakerås, Siri Fagerholt Aas, Tenåringen din og du Hege Merakerås og Siri Fagerholt Aas er klar for å holde sitt første foredrag ¨Tenåringen din og du¨.

Skal hjelpe tenårings- foreldre på Frøya

Barne og ungdomspsykiater Siri Fagerholt Aas og forteller Hege Merakerås vil gi tenåringsforeldre et klapp på skuldra og bekreftelse på at de er gode nok. Nå skal de holde sitt aller første foredrag på Frøya.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Vi er veldig spente på å holde vårt første foredrag om ¨Tenåringen din og du¨ på Frøya, forteller Merakerås.

Hun og venninnen Siri Fagerhold Aas har jobbet med foredraget lenge og ser frem til å endelig kunne formidle gode historier og godt fagstoff til tenåringsforeldre.

I september kommer de til Frøya i samarbeid med ØYA - prosjektet for å holde sitt aller første foredrag.

- Vi håper at mange tenåringsforeldre er interessert i en morsom kveld med historier, humor og faglig påfyll, sier Merakerås.


Fikk ideen på en helt vanlig gåtur

Det var kun en tilfeldighet som gjorde at ideen ble plantet i hodet på forteller Merakerås. Hun var ute og gikk tur da hun møtte en forelder i samme klasse som hennes eget barn.

- Jeg stilte et litt åpent spørsmål om hvordan det gikk med hun, og da var det gjort. Vi ble stående og prate i en halvtime, ler Merakerås.

Hun fortalte hvor vanskelig det var at barnet hennes nå var blitt tenåring. Og hun visste ikke hvem hun kunne snakke med eller henvende seg til om alle spørsmål hun hadde.

- Da vi hadde snakket en stund, foreslo hun at jeg burde bruke jobben min som forteller til å snakke mer om dette, sier Merakerås.

Og slik ble det. Hun fikk med seg venninne Siri Fagerholt Aas som har lang erfaring fra BUP og barnespykriatrien.

- Siri vet mye om hva foreldre trenger å høre og har lang erfaring fra BUP, mens jeg dro rundt på forskjellige ungdomsskoler og intervjuet ungdom, forteller Merakerås.

- Og slik har vi klart å snekre sammen et litt annerledes foredrag som vi håper kan bidra til at foreldre føler seg tryggere i rollen sin, legger hun til.


Tenåringenes talerør

Hovedmålet med foredraget er at man skal få et bedre innblikk i hvordan tenåringer tenker og hva de trenger, samt gjøre det lettere å være foreldre til et barn i utvikling.

- Det skjer mye i tenårene og likt med at ungdommene går igjennom en fase, så gjør jo egentlig foreldrene det også. De må jo være med på reisen de også, ler Merakerås.

- Vi skal jo på en måte være tenåringenes talerør denne kvelden og vise at det alltid er en grunn for at man gjør som man gjør, legger hun til.

Om foredraget bidrar til mer åpenhet foreldre i mellom, har man kommet langt mener Merakerås.Roser ØYA - prosjektet

ØYA - prosjektet er Frøyas store folkehelsesatsing og har som hovedmål å skape trygt oppvekstmiljø for barn og unge på øya. Dette synes Merakerås er et godt initiativ som går hånd i hanske med deres foredrag.

- Det er det som er så fint med ØYA - prosjektet på Frøya, de har fanget opp nettopp det jeg og Siri har tenkt på i alle år, sier hun entusiastisk.

- Det går helt hånd i hanske med hovedbudskapet vårt i foredraget, legger hun til.

Nå ser både Hege og Siri frem til å kunne formidle gøyale historier og fagstoff for tenåringsforeldre i Frøya Kulturhus den 22. september.


Annonser
Annonser