°C
Annonser
Inge Christian Gaarden, Skandi Acergy, Forflåte, Skip Skipper Inge Christian Gaarden er spent på sitt første oppdrag til Island med skipet Skandi Acergy.

Skal frakte Måsøvals nye fôrflåte til Island

Med skipet Skandi Acergy skal skipper og mausundværing Inge Christian Gaarden og hans mannskap frakte Måsøval sin nye forflåte til Island. - Et veldig spennende oppdrag, sier Gaarden.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad
Annonser

- Det er et veldig spennende og annerledes oppdrag enn vi pleier å ha. Om vi er heldige med været vil turen ta rundt to døgn til Island, sier skipper Inge Christian Gaarden.

Skandi Acergy er intet mindre enn 27 meter bred og 157 meter lang, har 14 etasjer og kan huse 140 mann på det meste. Og er dermed det største skipet som har lagt til kai ved Nordhammarvika noen sinne.

Inge har jobbet på skipet siden 2008 og har vært skipper siden 2014. Vanligvis er Skandi Acergy et offshore skip og holder til i Bergen.

- Dette blir første turen vår til Island. Planen i dag er å få lesset ombord fôrflåten og alt utstyret som hører til. Det er meldt en del vind utover dagen, så vi må se an værforholdene fortløpende, sier Gaarden.
- Spennede oppdrag

Forrige uke sank en fôrflåte tilhørende oppdrettsselskapet Laxar, datterselskapet til Måsøval, 40 meter ned i Reydarfjordur på island.

Nå er det Inge Christian og hans mannskap som har tatt på seg oppdraget med å frakte den nye forflåten trygt i havn til Island.

- Selve flåten er på 180 tonn og vi regner med å bruke et par timer på å få den ombord. Deretter er det tilhørende utstyr som også skal lesses ombord, sier Gaarden.

Han forteller at det er 26 mann som er med på oppdraget til Island og at dette er et spennende oppdrag for mannskapet.

- Det er veldig spennende for oss og noe vi aldri har gjort før. Det har vært snakk om at vi kanskje skal hjelpe til å få opp den sunkne flåten også, men vi må se om vi har nok tid, sier Gaarden.

Med 400 tonns kran som går ned til 3000 meters dybde, vil det neppe bli noe problem Skandi Acergy sitt mannskap.
Saken fortsetter under bildene.- Jeg er en ¨klimaflyktning¨

Inge Christian Gaarden er opprinnelig fra Mausundvær på Frøya, men for 14 år siden tok han et utradisjonelt valg - og flyttet til Brasil.

- Jeg tror du kan spørre alle her ute som kjenner meg, alle vil nok si at jeg tidlig bestemte meg for å flytte til litt varmere strøk, ler Gaarden.

Nå jobber en måned på, en måned av som skipper på Skandi Acergy. Når han har fri er han tilbake i Brasil og nyter varmere dager i solen.

- Jeg er nok litt ¨klimaflyktning¨ og har alltid hatt lyst til å bo et varmere sted enn Frøya. Nå får jeg kombinert begge deler, selv om det ikke har vært så lett i korona tiden, sier Gaarden.

- Det har blitt mange dager i karantene og mange timer på hotellrom det siste året. Jeg måtte til slutt gå til innkjøp av playstation for å fordrive tiden, ler han.

Han forteller at det ikke er lenge siden han besøkte familien på Frøya og at han stadig vekk savner å kunne treffe dem oftere.

- Vi er alltid her på besøk i julen, det er veldig trivelig å se igjen familien. Nå er det jo litt artig at jeg er her på jobb, smiler han.Se flere bilder av Skandi Acergy nedenfor.

Annonser
Annonser