°C
Annonser
Fullsizeoutput Ba2 FOTO: Sibel Spahiu.

Skal du gå på skøyter i helga?

Flere frøyværinger har tatt skøytene fatt og lagt ut på glattisen den siste uken. Visste du at det er mer enn bare gøy å gå på skøyter?

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

Mange har fått med seg at isen har lagt seg på flere vann her på øya. Dette resulterer i mange av årets første skøyteturer!

Tenk at noe så morsomt som å gå på skøyter kan være så bra for kroppen?

Det er faktisk veldig god trening å ta seg en tur på skøyter. Enten du er helt Bambi på isen, eller du har skikkelig dreisen - ja, så er helsegevinsten den samme.

Du får god koordinasjon, sterke lår og legger, god balanse, bedre holdning, og det beste av alt - en real dose frisk luft. Det kan hvem som helst trenge i disse tunge, rare tider.

Kom deg ut og skøyt fra deg hverdagsstresset, da vel.
Saken fortsetter under bildet.

Skøyter er for alle, liten som stor. FOTO: Dyrøy oppvekstsenter.Nydelige dager

Barna på Dyrøy oppvekstsenter har tatt turen utendørs og svingt seg på glatta. De nyter det gode været og håper på flere dager ute i frisk luft.

Alle skoler på Frøya er nå på rødt nivå i smittevern og det å kunne ta seg en tur ut, hjelper flere gjennom hverdagen.Saken fortsetter under bildet.

FOTO: Dyrøy oppvekstsenter.
Er isen trygg?

Hvordan vet man egentlig at isen er trygg? Vi har spurt skøyte - veteran Torbjørn Dragsnes om noen tips og triks til hvordan man gjør skøyte - opplevelsen så trygg som mulig.

- Da jeg var liten ble de gjerne sagt at 10 cm var en trygg tykkelse på isen. Vi pleide å bruke en stein og kaste på isen, så sjekket vi om den var tykk nok, sier Dragsnes.

Torbjørn forteller at man bør unngå å gå på vann i bevegelse eller i nærheten av elver og bekker.

- Vi pleide å starte sesongen på grunne vann, de visste vi var trygge. Så ventet vi til isen ble tykkere før prøvde oss på større steder, sier han.

- Det er fint å gå på skøyter ved Hammarvatnet eller Bukta, vannet i enden av Steinalderløypa på Sistranda. Ellers har de vel noen fine vann på Klubben også, ler Dragsnes.

Han gleder seg over at mange bruker isen til å ha det gøy om dagen. Jammen har han ikke kjøpt seg nye skøyter selv for anledningen.

- Det begynner å bli noen år siden sist jeg var på isen. Da jeg prøvde de gamle skøytene mine var de for små, så nå har jeg kjøpt meg nye og er klar for en tur utpå, ler han.
Torbjørn Dragsnes på topp i skøytekarrieren.Annonser
Annonser