°C
Annonser
Nils Jørgen Karlsen Frøya Kommune 2021

Skal dele ut koronapott på nesten én million

Nils Jørgen Karlsen oppfordrer lokale virksomheter som ble hardt rammet av korona til å søke om støtte.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Frøya kommune har fått tildelt en pott på 945.000 kroner, sier Nils Jørgen Karlsen, næringsrådgiver i Frøya kommune.

Den skal bidra til å sikre likviditet til lokale virksomheter som er hardt rammet av lokale eller nasjonale smitteverntiltak og nedstenging i forbindelse med Covid-19-pandemien.

- Vi oppfordrer mange til å søke, sier Karlsen.


Vil fange opp så mange som mulig

Frøya kommune, Blått kompetansesenter og Frøya næringsforum går alle ut og oppfordrer lokale virksomheter til å søke om koronastøtte.

Fristen for å søke er midnatt den 10. oktober 2021.

- Målet er å fange opp så mange som mulig, sier Karlsen.

- Det er noen som faller mellom stolene i de statlige kompensasjonsordningene. De har blitt formet under reisens gang. Likevel er det noen som ikke når opp til alle de kravene. De har muligheten her, sier han.

- Denne støtteordningen er ikke så rigid som de andre, men det er likevel krav til å dokumentere at man er hardt rammet av korona - gjennom merutgifter eller tapt omsetning, sier Karlsen.Gjelder for mange

Foreløpig har de mottatt søknader fra virksomheter som opererer innen reiseliv, turisme, handelsstanden, restaurantbransjen og overnatting.

- Dette er en støtte som kan gjelde for alle som har måttet stenge, eller begrense sin virksomhet på grunn av koronapandemien. Også de som har fått betydelige ekstrakostnader som følge av smitteverntiltak, forklarer Karlsen.

Du kan lese mer her.


Annonser
Annonser