°C
Annonser
nakensnegle

Sjeldne nakensnegler i Halten

Biologielevene ved Frøya videregående skole, var på tre dagers marin ekskursjon i Halten. – Her så vi en naken-snegle som beitet på en hydroide. Et syn som bare er sett to ganger før, sier lærer Bjørn Jensen litt opprømt.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserBiologielevene ved Frøya videregående skole, var på tre dagers marin ekskursjon i Halten. – Her så vi en nakensnegle som beitet på en hydroide. Et syn som bare er sett to ganger før, sier lærer Bjørn Jensen litt opprømt. Tre lærerike og spennende dager i havetFor det ble virkelig kvalitetstid for elevene som i år har biologi som studieretningsfag, andre år. I tre dager fikk de boltre seg fritt i Froan naturreservat og landskapsvernområde,fra Halten i nord til Sauøya i sør. Flott vær, mange fine observasjoner og spennende analyser av ting som de fleste kanskje ikke vet at eksisterer en gang.- Vi kikket på Halten som verneområde, på dyrelivet og plantene bade over og under vann. Dykkere hentet opp funn som vi kikket på og elevene var veldig interesserte, forteller Jensen.
Fråtset godt I deilig sjømatMaten matte også eleven fange selv, men det stod ikke på tilgang ei heller smaksopplevelser her heller, skal man tro den engasjerte biologilæreren.-  Elevene fanget selv mat som vi tilberedte og virkelig kosa oss med. Ikke farlig å være på ekskursjon når alle er så positive, legger Bjørn til. Ekspertise om bordNakensneglen som beitet på en hydroide ble imidlertid det mest spektakulære funnet under de tre dagene ute I havgapet. En slik observasjon er I følge lærer Jensen, kun gjort to ganger før. Den ene av disse, også ved trønderlagskysten.

- Ekspertise på nakensnegler hadde vi også om bord, for Jussi Evertsen har doktorgrad i nakensnegler. Et sjeldent funn, som det var moro at elevene også fikk være med å observer, legger en fornøyd marinbiolog og lærer ved Frøya Videregående Skole, Bjørn Jensen til.

Annonser
Annonser