Frøya nyheter

20.07.2019 °C m/s
Annonser
Frøya Sjakklubb Sparebank 1 Smn Hjertesak

Sjakklubben fikk sjekk for viktig arbeid

Bentein Mortensen Landrø i SpareBank 1 SMN valgte Frøya sjakklubb som sin hjerteklubb i lokalsamfunnet. – Frøya sjakklubb er en viktig integreringsarena i et flerkulturelt frøyasamfunn, sier han.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Sparebank 1 SMN gir hvert år penger fra sitt overskudd til gode formål i Midt-Norge. Bare i 2019 har banken satt av 80 millioner kroner til formål som skal være med på å bygge, støtte og utvikle regionen som banken er en del av.

Det gjør de blant annet gjennom støtte til lag og foreninger, talentstipend og aksjoner som plastaksjonen. De har også en egen pott som går til "hjertesaker". Hver måned får ti ansatte i Sparebank 1 SMN velge sin hjertesak som skal få støtte fra banken.

I januar ble Bentein Mortensen Landrø på Frøya plukket ut. 

- Jeg fikk i oppgave å velge et godt formål som fikk mitt hjerte til å banke litt ekstra. Det var ikke vanskelig, sier Mortensen Landrø.

- Jeg har valgt Frøya sjakklubb. Sjakklubben, med Malgosia Kopaczek-Styczeń i spissen, har på kort tid klart å skape et utrolig flott tilbud til sjakkinteresserte barn og unge i øyregionen, sier han.
Imponert over det sjakklubben får til

Frøya sjakklubb fikk en sjekk på 7.500 kroner som de kan bruke til hva de vil. Målet er at det skal bidra til enda mer aktivitet.

- Jeg er imponert over det sjakklubben får til med så få ressurser. De klarer å holde kostnadene for deltakere, på den måten er det en arena for alle, sier Bentein.

Han skryter av at sjakklubben treffer mange barn og unge som kanskje ikke trives like godt på fotballbanen eller de andre arenaene på Frøya.

- I tillegg er det en stor andel barn av arbeidsinnvandrere i sjakklubben. Det er en viktig integreringsarena i et flerkulturelt frøyasamfunn, sier han.

- Jeg håper at pengene kommer godt med og at sjakklubben fortsetter deres gode arbeid, sier Mortensen Landrø.Artikkelen fortsetter under bildet:

Malgosia Kopaczek Styczeń​ Og Bentein Mortensen Landrø Frøya Sjakklubb Malgosia Kopaczek-Styczeń var svært takknemlig for sjekken fra Bentein Mortensen Landrø i Sparebank 1 SMN.- Det betyr utrolig mye

Leder i Frøya sjakklubb, Malgosia Kopaczek-Styczeń, er svært takknemlig for pengegaven.

- Det betyr utrolig mye for oss som klubb. Vi kommer til å få mye ut av pengene, sier Malgosia.

- Dette er en premie til alle som er med og spiller sjakk på Frøya, sier hun.

- Jeg er ikke helt sikker på hva vi skal bruke pengene på ennå, men noe av det kommer til å gå til flere turneringer. I tillegg vil vi bruke penger på alle de som er med i klubben vår. Vi er glad for at flere finner glede i det å spille sjakk, sier Malgosia.

Annonser
Annonser