Frøya nyheter

25.03.2019 °C m/s
Annonser

Sigvart og Kaia i beste sendetid

I kveld blir det Frøya, Froan og Sørburøya for alle pengene, når NRK viser programmet Kaia og Sigvart på øya. Nå vil resten av Norge få se hvordan det er å vokse opp i et bitte lite øysamfunn langt ute i havet.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserI kveld blir Kaia og Sigvart Brendberg på Sørburøya tv-kjendiser, når de skal presenteres i et eget dokumentarprogram på NRK1. Et tv-team fra NRK Trøndelag med reporter Eva Laukøy i spissen har fulgt ungene på Sørburøya i et helt år, og resultatet blir vist i serien Folk i kveld. Kaia på 11 og Sigvart på 13 vil vise resten av landet hvordan det er å vokse opp på en liten øy langt ute i havgapet. Dette blir et program med stor ”Himmelblåfaktor” som vil bli flott reklame både for Sørburøya, Froan og Frøya.

Kaia og Sigvart ville ikke byttet oppvekst med noen. Foto:NRK/John Arne Hoff Johansen LærerfamilienFamilien Brendberg har bodd på Sørburøya i snart seks år nå, og foreldrene er lærere. Kaia og Sigvart er to av skolens åtte elever. I programmet vil vi få møte ungene både ute i naturen, på skolen og ikke minst når de drar med skolekorpset til Frøya på 17 mai for å spille i folketoget på Sistranda. Der vil Frøyværingene nok dra kjensel på mange. Programmet viser hvordan det er å vokse opp i et miljø få unger i resten av landet kjenner seg igjen i. Fantasi skal vise seg å være viktig.NRK1  i kveld klokka  20.15  : FOLK:  Kaia og Sigvart på øya


Annonser
Annonser