°C
Annonser
DSC 4747

Sigurd sjarmerer Frøya i senk

Sigurd Vie (9) har engasjert både store og små frøyværinger med sin svært så uselviske julekalender til inntekt for Plans skoleprosjekt i Liberia.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser- Det er litt rart å tenke på at jeg normalt bruker å få gaver, og at jeg nå gir bort mange ting. Men det er mye artigere. Man blir aldri intervjuet hvis man har pakkekalender, vet du, smiler Sigurd.Motsatt kalenderHan har fått mye oppmerksomhet etter at mor, Brit Vie, kom med forslag om en annerledes julekalender. Til vanlig har de seks barna i familien hatt pakkekalendere, der de har fått gaver hver dag, men i år har de snudd på flisa, og samler inn penger til barn som trenger det mer.- Planen var å samle inn 2400 kroner, altså 100 kroner hver dag i desember, men det har tatt helt av. Jeg samlet inn det første målet på én dag, og nå er målet 21 600 kroner, sier niåringen, som til nå har samlet inn nesten 13 000 kroner.Gjennom Plan Norge har de startet sin egen innsamlingsaksjon, og det er Sigurd som har valgt formålet.- Jeg valgte å gi penger til Plans skoleprosjekt i Liberia, fordi da kan de lære seg å ikke starte krig. Det er viktig å ha kunnskap, for det kan skape fred. Og så skal alle barn ha rett til å gå på skole. Det synes jeg er viktig, sier Sigurd.Her kan du følge innsamlingen til Sigurd Vie. 

Sigurd fulgte nøye med på loddtrekningen. Her med Tove Fredagsvik. Mange engasjerer segJulekalenderen startet med at Sigurd hver dag skulle gjøre oppgaver for å tjene 100 kr til kalenderen. Han begynte derfor med baking av kakemenn som han solgte på jobben til sin mor og far. Etter hvert har han solgt julefilmene sine, laget hjemmelagde til/fra-lapper og pepperkakepynt, pantet flasker og i dag sto han og solgte lodd og spilte julesanger på Frivilligsentralens julemarked.- Jeg gjør mye selv, med hjelp fra familien, men vi har også fått veldig mye hjelp fra andre. Etter at jeg pantet våre flasker hørte jeg at det klirret godt utenfor, og da var det elevene fra den videregående skolen som ga oss all panten fra julebordet deres, sier Sigurd.Mor Brit Vie klarte ikke å la være å gi den utrolig generøse niåringen en gave i uken, så han har en ganske redusert pakkekalender i tillegg til Plan-innsamlingen. Men Sigurd bryr seg mye mer om den spesielle julekalenderen sin i år.- Jeg håper at vi klarer å nå målet vårt. Det er morsomt at så mange engasjerer seg og er med og gir. Det setter jeg veldig stor pris på, sier den lille sjarmøren.


Annonser
Annonser