°C
Annonser
Sigurd Vie Julekalender

Sigurd satser på panteflasker i år

Sigurd Vie er i gang med sin uselviske julekalender for tredje år på rad. Nå håper han at firmaer vil donere panteflaskene sine til innsamlingsaksjonen hans, som skal gi penger til å bygge skoler i Nepal.

Rikke Lunde Andersen Rikke Lunde Andersen +47 482 98 768
Annonser

Sigurd Vie (11) har blitt kjent for sin uselviske julekalender, og er for tredje år på rad i gang med å samle inn penger til Plan Norge.

- I år har jeg tenkt å satse mer på pante-flasker. Jeg har allerede fått en avtale med Guri Kunna vgs på Frøya om at jeg skal få panteflaskene fra kantina til innsamlingen. Nå håper jeg at flere bedrifter vil donere panteflaskene sine til kalenderen min, sier Sigurd Vie.


Oppdaterer med video

Han er en travel gutt, og er nettopp blitt ferdig med juleforestillingene med kulturskolen. Likevel er han i full gang med å planlegge sin julekalenderinnsamling.

- Sigurd er egentlig for ung til å få være på Facebook, men gjennom meg har han fått åpne en side med innsamlingsaksjonen. Så i år skal vi også prøve å oppdatere folk gjennom videosnutter på siden, sier mor Brit Vie.

- Det er ikke alltid så lett, og det er spennende å se om vi klarer å redigere videosnuttene, sier Sigurd.

Facebooksiden heter Sigurds julekalenderinnsamlingsaksjon 2016.


Panteflasker og julebutikk

I år går pengene til å bygge skoler i Nepal, og hver dag får Sigurd oppgaver som han skal gjøre for å få penger i kassa.

Han har blant annet laget en plakat som firmaene kan henge opp hvis de vil donere panteflaskene, og skal i slutten av desember holde julebutikk.

- Nå skal vi begynne å lage ting til butikken, også skal Sigurd ha en julebutikk åpen i slutten av desember, sier Brit.

- Da håper jeg at jeg kan få sitte på Stjernesenteret med butikken, sier Sigurd.

I butikken selger han ting han har laget selv, men sier han får god hjelp.


For god hjelp fra venner

- Venner er flinke til å stille opp og hjelpe med å lage ting til butikken. I tillegg er foreldrene deres også flinke til å hjelpe til, sier Sigurd.

- Det er artig å se at julekalenderen til Sigurd engasjerer så mange barn. Flere har kommet til Sigurd med pantelappen fordi de vil at han skal ha den, eller kommer i julebutikken hans for å kjøpe lodd av han, sier Brit.

- Jeg ser at det er blitt mer vanlig å ha en annerledes julekalender, blant annet er det de på øya som driver med geocaching-kalender og Alven Bling som handler mer om å gi barna opplevelser enn pakker. Det synes jeg er fint, sier hun.


- Målet er 10 000 kroner

I fjor samlet Sigurd inn rundt 74 000 kroner med kalenderen sin, og ble intervjuet av både TV2, NRK, VG og flere store aviser for innsatsen sin. Likevel er han ikke  alt for ambisiøs når han setter målet for i år.

- I år er målet å få inn 10 000 kroner. Det tror jeg at jeg skal klare, sier han.

Annonser
Annonser