°C
Annonser
Frøyaferga, Frøyaferja, ferge, Mausund, fergeleie

Sier ja til større ferge til øyrekka

Fylket vil øke kapasiteten på ferga i øyrekka og øke kapasiteten i sommerhalvåret. – Vi er veldig godt fornøyd, sier ordfører Kristin Strømskag (H).

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Hovedutvalg for transport setter av midler til en større ferge mellom Dyrøya og øyrekka. Samtidig vil de øke kapasiteten på båtrutene i sommerhalvåret.

Det er resultatet etter torsdagens møte i Trøndelag fylkeskommune.

- Dette er en skikkelig gladnyhet for øyrekka og for hele Frøya kommune, sier ordfører Kristin Strømskag (H).

- Hovedutvalg for transport ber fylkesdirektøren vurdere om en ny og større ferge kan operere fra sommeren 2022, sier hun.– Alle har jobbet hardt

Utgangspunktet før møtet var å la kollektivtilbudet mellom Dyrøya og øyrekka være sånn som i dag frem til 2029.

Hovedutvalg for transport har imidlertid hørt på innsigelsene fra politikerne og administrasjonen i Frøya kommune.

- Vi har alle jobbet godt inn mot fylkeskommunen. Alle partiene har stått samlet for å kjempe for et bedre tilbud. Vi er veldig glad for at vi blir hørt, sier Strømskag.Fra 15 til 25 biler

Hoveduvalg for transport har vedtatt å sette av midler til en større ferge mellom Dyrøy, Mausund og Sula. Det innebærer at det vil bli en økning fra 15 personbiler til rundt 25 på ferga.

- Vi er veldig godt fornøyd med å gå fra "ingen endring i tilbudet" til å få større ferge og bedre rutetilbud på sommeren, sier Strømskag.

- Dagens tilbud er ikke holdbart. Med den veksten vi forventer i årene som kommer, med Øyrekka folkehøgskole og alle ringvirkningene den vil føre med seg, er det helt riktig av fylket å sørge for et langt bedre tilbud, mener frøyaordføreren.

Vedtaket fikk et enstemmig ja i hovedutvalg for transport. Saken skal opp i fylkestinget.


Annonser
Annonser