°C
Annonser
20210806 120537

– Settes på kartet med Smaker fra Øyriket

Innovasjon Norge mener at samarbeidet Smaker fra Øyriket, virkelig vil sette Frøya og Hitra på kartet som lokalmatregion. – Positivt for turister og lokale, sier Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- De har ventet på oss. Det var responsen vi fikk fra Innovasjon Norge, sier Sandra Bergsnev, daglig leder i Smaker fra Øyriket.

Hun er svært fornøyd med det nye samarbeidet mellom aktører på Frøya og Hitra.

- Sammen er vi gull!


- Dette er bare begynnelsen

Smaker fra Øyriket er et nettverk av mat og drikkeprodusenter bestående av: Hitra Gårdsmat, Helgebostad Hagebruk, Dolmøy Seafood, Garnviks Røkeri, Hurran Gård og kafe, Bryggeriet Frøya og DalPro Gårdsmat.

De har allerede vunnet en pris for sitt samarbeid. Juryen på Trøndersk matfestival 2021 ga dem prisen "Årets matgave" for produktet "Gull fra Øyriket".

- Vi har fått en fantastisk start. Dette er bare begynnelsen, mener Bergsnev.

- Det er givende og artig å jobbe med så flinke produsenter. Nå skal vi jobbe med å få frem det beste i alle - gjennom å samarbeide, sier hun.

- Vi skal nå alles behov!Sandra Bergsnev, daglig leder i Smaker fra Øyriket.
Gode ringvirkninger

Smaker fra Øyriket AS har allerede støttespillere i ryggen. Både Frøya og Hitra kommuner har gitt støtte til et forprosjekt som førte til opprettelsen av samarbeidet.

Det samme gjorde Innovasjon Norge.

- Vi har sett flere gode eksempler på at denne type samarbeid har gitt positive ringvirkninger for både lokalmatprodusenter og reiselivsnæringen i flere norske regioner, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

- I Trøndelag har det vært gjort et godt arbeid over mange år i blant annet Røros og med Den Gyldne Omvei på Inderøy. At også Frøya og Hitra nå settes på kartet gjennom Smaker fra Øyriket AS gir et større mangfold i Trøndelag, noe som bare er positivt - både for de som bor der og turister som besøker stedet, sier hun.

- Vi gleder oss til å følge det nye selskapet videre, sier Bratland Holm.


Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge. Foto: Astrid Waller.Vil utvide til flere aktører

Ideen om samarbeidet oppsto under planleggingen av den lokale matfestivalen på Frøya og Hitra i fjor.

Siden den tid har en svært engasjert gjeng jobbet videre med konseptet.

- De som er med nå, er de som har vist interesse for samarbeidet fra starten. Etter hvert vil vi nok utvide til å inkludere flere aktører, sier Bergsnev.

- Vi har spennende tider fremfor oss, sier hun.

Annonser
Annonser